Alles over aanmelden

Aanmelden bij Aeres MBO Buitenpost

Wil je je aanmelden voor één van onze opleidingen? Dat kan digitaal via de paarse knop ‘aanmelden’ rechtsboven deze pagina. Of de ‘meld je aan’ knop bij de opleidingspagina’s. 

Bij het aanmelden is het handig om een aantal gegevens en documenten bij de hand te houden:

  • Je identiteitsbewijs voor o.a. je Burgerservicenummer
  • Gegevens van je vooropleiding

We raden je aan om een scan of foto van relevante documenten zoals diploma, cijferlijsten, verklaringen en diagnoses te maken. Deze kun je namelijk bij de laatste stap van je aanmelding uploaden.

Direct na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met in de bijlage een brief. De brief is een bevestiging dat je aanmelding goed is ontvangen. Het betekent nog niet dat je bent aangenomen. Je ontvangt later een uitnodiging voor een intakegesprek en dan word je verder geïnformeerd over de vervolgstappen.

>> Lees hier meer over de aanmeldregels voor Aeres mbo

Intake activiteiten

Na je aanmelding krijg je een uitnodiging voor intake activiteiten. Je deelname hieraan is verplicht. De intake activiteiten bestaan uit een AMN talentscan en een kennismakingsgesprek.

AMN talentscan

Deze computertest duurt ongeveer 1,5 uur en maak je op school. De scan meet jouw capaciteiten, persoonlijkheid, motivatie en competenties.

Kennismakingsgesprek

In een persoonlijk gesprek leren we je graag beter kennen. We zijn benieuwd hoe jij de opleiding ziet en wat je ervan verwacht. Ook komen jouw beroepsbeeld, kwaliteiten en eventuele ondersteuningsbehoefte ter sprake. Als het nodig is kan nog een tweede gesprek volgen, bijvoorbeeld om je ondersteuningsbehoefte te verduidelijken.