Dáárom Aeres MBO Buitenpost

Leren doe je het beste als je bezig bent met dingen die je ook leuk vindt. Daarom doen we erg ons best om ons onderwijs en onze school op een manier vorm te geven dat je het bij ons naar de zin hebt.

Dichtbij de praktijk

Onze school staat midden in de samenleving. Tijdens je opleiding zal je dan ook vaak ‘buiten’ de school te vinden zijn waar je opdrachten uitvoert in het werkveld of anderen ondersteunt bij hun werkzaamheden.

"Bij ons leer je binnen én buiten de school."

Andrea Meijer, docent mbo en zorgcoördinator

Samenwerken

Bij Aeres MBO Buitenpost leer je samenwerken, dit kan bijvoorbeeld door samen met een medestudent een excursie te organiseren. Ook zijn er verschillende praktijkopdrachten die je gezamenlijk tot een goed einde moet brengen. Door samen te werken leer je van elkaar; 1 + 1 = 3! We zijn een klein team en hebben korte lijntjes en daardoor kunnen we snel zaken bespreken en een oplossing zoeken. Wij werken ook veel samen met bedrijven in de regio om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het werkveld. 

Flexibiliteit

Bij Aeres MBO Buitenpost staan we open voor jouw inbreng, we horen graag van jou wat je wilt leren en proberen hier in ons onderwijs zoveel mogelijk bij aan te sluiten. Je bepaalt zelf hoe jij de beste studieresultaten kunt boeken. In overleg bespreken we waar en wanneer jij met je opdrachten bezig gaat. Je bepaalt zelf hoe je je opleiding inricht. Natuurlijk word je hierin wel gecoacht.  

Focus op persoonlijke ontwikkeling

Om jouw toekomstige beroep te kunnen uitoefenen moet je beschikken over bepaalde competenties. Competenties liggen op het gebied van kennis, inzicht, houding en vaardigheden om in een concrete taaksituatie je doel te bereiken. Bij Aeres MBO Buitenpost werk je aan de volgende competenties:  

  • Samenwerken en overleggen  
  • Formuleren en rapporteren  
  • Leren  
  • Plannen en organiseren  
  • Kwaliteit leveren  
  • Instructies en procedures opvolgen  
  • Omgaan met verandering en aanpassen

Bereikbaar zijn

De docenten zijn goed bereikbaar; op school, maar ook via de mail, WhatsApp en/of via Teams.  

Omdenken

Aeres MBO Buitenpost wil samen met jou invulling geven aan de opleiding. Naast het lesprogramma is er ruimte voor eigen inbreng. Samen kijken we naar de einddoelen hoe, wanneer, waar en met wie wij deze einddoelen tot een succes kunnen brengen. 

Maatwerk bieden op basis van behoefte van de student

Eigen tempo

Je kunt de opleiding in je eigen tempo doen en op elk gewenst moment diplomeren.

Korte lijntjes

We vinden het belangrijk om een goed contact te hebben met het netwerk, er zijn korte lijntjes met thuis (18-) en de stagebedrijven. Het is fijn als we elkaar informeren en samenwerken.  

Vorm

Er zijn veel verschillende manieren om te laten zien dat je iets hebt geleerd, dit kan door een verslag te maken, maar je kunt het ook laten zien door in gesprek te gaan of bijvoorbeeld d.m.v. een foto- of filmverslag. Misschien weet jij zelf nog een andere manier, in overleg is er veel mogelijk!