Vakbekwaam medewerker biologisch-dynamische landbouw (gemengd: teelt & veehouderij) 

Mijn niveau
Mbo niveau 3
Ik zoek
BBL (werken en leren)
Mijn interesse
Biologisch dynamisch
Mijn interesse
Dier
Mijn interesse
Veehouderij
Duur
3 jaar
Dit is dé opleiding als je gaat voor het gemengde bedrijf: dus teelt en veehouderij samen; of als je je graag wilt focussen op melkveehouderij.

Wat ga je leren?

In deze opleiding krijg je automatisch het basis-keuzedeel biologisch-dynamische landbouw. Daarbovenop moet je nog een extra keuzedeel kiezen waarmee je je kunt specialiseren: stadslandbouw, zorglandbouw of agro-ecologie. Afhankelijk van je keuzedeel leer je meer over het agrarisch begeleiden in zorgsituaties, over directe afzet, marketing en eventorganisatie of over het toepassen van agrarisch natuurbeheer op het landbouwbedrijf. Je loopt al je praktijkdagen op een leerbedrijf in de richting van je extra keuzedeel. Of je later aan de slag wilt in de biologische of juist in de biologisch-dynamische landbouw; je leert op deze opleiding alles wat je daarvoor nodig hebt. Er zijn veel studenten die na deze opleiding hun eigen onderneming starten.

Specialisatiemogelijkheden: stadslandbouw, zorglandbouw, agro-ecologie. 

 
Talent voor groei

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Als afgestudeerd vakbekwaam medewerker biologisch-dynamische landbouw heb je veel vakkennis en kan je leidinggeven en werk organiseren. Je werkt mee op de akkers en in de stal van een gemengd bedrijf of je werkt op een tuinbouw of akkerbouwbedrijf of veehouderijbedrijf. Ook in de landbouwtechniek, bij kwekerijen, voedselverwerkers of winkels liggen kansen voor jou.  Het gemengde bedrijf bevat melkveehouderij en akkerbouw en/of tuinbouw, soms ook wat fruitteelt. Het gemengde bedrijf gaat uit van een kringloop tussen teelt en vee.

www.kansopwerk.nl.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

Specifiek voor Aeres MBO Dronten