Vakbekwaam medewerker biologisch-dynamische landbouw (gemengd: teelt & veehouderij) 

Mijn niveau
Mbo niveau 3
Ik zoek
BOL (leren en stage)
Mijn interesse
Biologisch dynamisch
Mijn interesse
Veehouderij
Duur
3 jaar
Mijn interesse
Dier
Wil je meewerken op akkers of op een tuinbouw-,  akkerbouw- of veehouderijbedrijf? Dan past deze opleiding bij jou. Ook in de landbouwtechniek, bij kwekerijen, voedselverwerkers of winkels liggen kansen voor jou.

Wat ga je leren?

Tijdens de opleiding kies je een richting: teelt of veehouderij. Kies je veehouderij, dan weet je alles over de dagelijkse verzorging van het vee, over voeding, gezondheid, gedrag en voortplanting. Kies je teelt, dan kun je gewassen telen en verzorgen, teeltplannen maken en producten voorbereiden voor de afzet. Je bent verantwoordelijk voor een afdeling van het bedrijf en neemt beslissingen over de verzorging van de dieren of de planten. Dit is een driejarige opleiding. Of je nu voor biologisch-dynamische of biologische teelt/veehouderij gaat, je bent bij deze opleiding aan het juiste adres.
Talent voor groei

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Als afgestudeerd vakbekwaam medewerker heb je veel vakkennis en kan je leidinggeven en werk organiseren. Je werkt mee op de akkers en in de stal van een gemengd bedrijf of je werkt op een tuinbouw of akkerbouwbedrijf of veehouderijbedrijf. Ook in de landbouwtechniek, bij kwekerijen, voedselverwerkers of winkels liggen kansen voor jou. 

www.kansopwerk.nl.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar. 

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

Specifiek voor Aeres MBO Dronten