Klimaat en natuur

Ben jij graag buiten? Hou je van de natuur en wil jij alles weten over o.a. flora, fauna, duurzaamheid en ecologie? Lees dan snel verder om te ontdekken welke opleiding in het domein Klimaat en natuur past bij jou!

 

Toegepaste biologie

onderzoek op de heide

Niveau 4 | BOL 

De opleiding Toegepaste biologie is perfect voor jou als de natuur interessant vindt en meer wilt weten over de flora en fauna van Nederland en buitenland. Je ontdekt en onderzoekt die wereld, je doet veldwerk, je denkt mee over natuurlijke ecosystemen en je leert van alles over duurzaam beheer, bodem & landschap en microbiologie. Met deze studie vol mogelijkheden leer je de natuur en al wat daar in leeft kennen en ontdekken.

Adviseur leefomgeving

student neemt monster

Niveau 4 | BOL

Als Adviseur leefomgeving doe je veldonderzoek naar de kwaliteit van water, lucht, bodem, flora en fauna. Metingen en scans in het milieu voer je zelf uit. Op basis daarvan handel je meldingen netjes af. Typisch voor de Adviseur Leefomgeving is dat je precies weet welke regels er gelden, en of die wel worden nageleefd. Bij meldingen van overtredingen van wettelijke voorschriften kom je in actie. Je gaat het veld in en controleert of er inderdaad sprake is van een overtreding. Je rapporteert vervolgens aan je leidinggevende wat jouw bevindingen zijn.

Coördinator duurzaamheid

studenten voor gebouw

Niveau 4 | BOL | Nieuw: Start sept.  '24

Wist je dat meer dan de helft van de wereldbevolking in steden leeft? In Europa zijn dit zelfs al 2 op de 3 inwoners. Dit aantal zal nog groter worden. Steden moeten zich hierop aanpassen. De impact van steden op het milieu en klimaat is gigantisch. Hierdoor komen de voorraad zoet water, rioleringen, de leefomgeving en onze gezondheid onder druk te staan. Maak jij je hier zorgen om? En wil je graag meehelpen aan duurzame oplossingen? Tijdens deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om je steentje bij te dragen aan de verduurzaming van steden.