studenten voor Aeres MBO Ede

Coördinator duurzaamheid

Mijn niveau
Mbo niveau 4
Ik zoek
BOL (leren en stage)
Mijn interesse
Klimaat en natuur
Duur
3 jaar

Wist je dat meer dan de helft van de wereldbevolking in steden leeft? In Europa zijn dit zelfs al 2 op de 3 inwoners. Dit aantal zal nog groter worden. Steden moeten zich hierop aanpassen. De impact van steden op het milieu en klimaat is gigantisch. Hierdoor komen de voorraad zoet water, rioleringen, de leefomgeving en onze gezondheid onder druk te staan. Maak jij je hier zorgen om? En wil je graag meehelpen aan duurzame oplossingen? Tijdens deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om je steentje bij te dragen aan de verduurzaming van steden.

Duur: Deze opleiding duurt 3 jaar.
Toelatingseisen: Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte-, gemengde- of theoretische leerweg, overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, mbo-diploma niveau 3.

 
Talent voor groei

Wat ga je leren?

Tijdens deze opleiding ben je bezig met deze sociale aanpak rondom verduurzaming en energietransitie in de stad. Hierbij doe je als student kennis op van de ecologie binnen de stad en leer je tijdens je opleiding op een verantwoorde manier aanbevelingen doen. Je werk strekt tot aan de stadsgrenzen. Je bent de spil tussen het gemeentelijk bestuur en de burger: Je voert taken uit in opdracht van de gemeente. Je geeft advies en organiseert projecten die de leefomgeving duurzamer maken. De opleiding is gericht op de toekomst. Een waarin de mens niet de wereld verbruikt, maar leert er duurzaam mee om te gaan. 

De politiek heeft namelijk het volgende doel gesteld: in 2030 stoten we in Nederland bijna de helft (49%) minder broeikasgassen uit dan we in 1990 deden. Samen met 195 andere landen heeft Nederland zich gecommitteerd om in 2050 de opwarming van de aarde te beperken tot 2 graden Celsius, en zo mogelijk 1,5 graden Celsius.  
 

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

De maatregelen in het Klimaatakkoord moeten een winst opleveren voor zowel mens als natuur. In de rol als coördinator duurzaamheid draag je hier actief aan bij door te zoeken naar duurzame oplossingen voor problemen in de leefomgeving. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat er minder afvalvervuiling in de stad terecht komt en hoe kunnen we steden groener maken? Dit zijn de vragen waar je mee aan de slag gaat.

Als coördinator duurzaamheid wordt er van je gevraagd om in constante verbinding te staan met de wereld om jou heen. Je bent actief bezig met het onderhouden van een duurzame relatie tussen mens, stad en natuur. Feed the world, save planet!  

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding: