studenten voor Aeres MBO Ede

Open Space: Verbinden en inspireren

Open Space: Verbinden en inspireren | 21 juni 2022 | 14.00 - 17.00 uur

Verwacht een aangename, activerende en verbindende middag. Graag delen we het vastgestelde programma van de Open Space: Verbinden en inspireren. Naast de eerdere bekendmaking van de gastsprekers Prof. dr. Marc van der Meer en Petra Kuiper van het praktoraat van lentiz, hebbben ook Guido Hamelink en Christian Weij bevestigd!

Niet op de laatste plaats zullen er zo'n 30 studenten van het 2e leerjaar aanwezig zijn, die zichzelf presenteren in een markt-setting. Ga kennis met ze maken, want wie weet leg je connecties die nog lang plezier opleveren! Tot slot zullen er ook enkele Open Space- werksessies zijn, waarbij het draait om het met elkaar in dialoog gaan. Bijvoorbeeld over de gekozen aanpak van het onderwijsteam om te gaan werken met projecten, zodat studenten veel meer levensechte leerervaringen kunnen opdoen. Dat vraag een goed netwerk met actief meedenken door bedrijven en instellingen op het niveau van de studenten. Dit levert uiteindelijk beter personeel op voor de regio, dus breng in wat je hart je ingeeft!

De inloop start om 13.30 uur. Om exact 14.00 uur begint het programma. We heten je van harte welkom! En is er iemand in je netwerk die je graat tipt? Laat het ons gerust weten, we maken er een extra plaatsje voor vrij! Om 17.00 uur begint het informele deel met een hapje en een drankje. Om 17.30 uur laten we de laatste gasten uit met een oprechte dank.

Aanmelden Open Space

Gastspreker: Prof. dr. Marc van der Meer

Bijzonder hoogleraar onderwijsarbeidsmarkt (Tilburg University) en onafhankelijk adviseur mbo-sector. Marc is een veel gevraagd adviseur/spreker/auteur voor o.a. het ministerie van OCW, de MBO Raad, MBO2030 en bijvoorbeeld colleges van bestuur van onderwijsinstellingen. Hij schetst een goed beeld van landelijke trends en noodzakelijkheden als het gaat om het beroepsonderwijs i.s.m. bedrijven in de regio, maar bijvoorbeeld ook de onderwijskundige scope.
Prof. dr. Marc van der Meer
  

Gastspreker: Petra Kuiper

Practor Food, Health & Technologie van Food Innovation Academy in Vlaardingen. Het practoraat is een kennisplatform dat bestaat uit een practor en een kenniskring, opgebouwd uit docent-onderzoekers, specialisten uit de praktijk, het bedrijfsleven en studenten van Lentiz | LIFE College. Petra kent de regio van Ede goed omdat ze er woonachtig is, vertelt over de ervaringen van een vergelijkbare onderwijsinstelling in een netwerk van een heel andere regio in het land én schetst een beeld van de kansen en uitdagingen voor Foodvalley op het vlak van het beroepsonderwijs.
Petra Kuiper
    

Gastspreker: Guido Hamelink

Een zeer bevlogen directeur van NLadviseurs in Arnhem. Ook een visionair als het gaat om het personeel én het onderwijs van de (nabije) toekomst. NLadviseurs is een adviesbureau met 'een passie voor openbaar groen en natuur met een functie', aldus de eigen website. NLadviseurs is bovendien voor Aeres MBO Ede een warm contact; een echte partner voor de toekomst. Niet op de laatste plaats omdat een van de docenten van het onderwijsteam ook werkzaam is bij NLadviseurs; een goed voorbeeld voor de hybride docent: met één voet in de praktijk, met de andere in de school. Guido zal een vurig betoog houden over zijn visie.
Guido Hamelink
  

Gastspreker: Christian Weij

Een bekende op het terrein van World Food Center, aangezien hij 'bewoner' is als eigenaar van SmaakPark. Hij is creative director en voor velen in de regio bekend als auteur (en fermentatie-specialist) van het boek 'Verrot Lekker'. Naast masterclasses, workshops en food design is hij een sterkte voorstander van intensieve samenwerking tussen onderwijs en bedrijven. En zeker als het gaat om de kansen die horen bij het terrein van WFC in het hart van Foodvalley; niet alleen vanwege de toegevoegde kwaliteit van het met elkaar opleiden, maar ook de inhoudelijke samenwerking als het gaat om faciliteiten/labs etc. Verwacht ook van hem een puur stukje 'smaak'.
  

Aanmelden en/of vragen?

Meld je z.s.m. aan door het aanmeldingsformulier in te vullen. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij.

Je kunt je ook aanmelden door een mail te sturen naar a.diepeveen@aeres.nl. Ook kun je hier vragen stellen over het event of melden wanneer je kansen ziet voor projecten/samenwerking, maar niet aanwezig kunt zijn. . Ook kun je hier vragen stellen over het event of melden wanneer je kansen ziet voor projecten/samenwerking, maar niet aanwezig kunt zijn. 

We hopen je te ontmoeten op 21 juni a.s.!