Dáárom Aeres MBO Emmeloord

Aeres MBO Emmeloord is een unieke school in de Noordoostpolder. In het gebouw vind je vmbo, mbo en cursusonderwijs. Dat klinkt als een grote school, maar Aeres MBO Emmeloord heeft een persoonlijk karakter! Als je vragen hebt of extra hulp zou willen, staat er altijd wel iemand voor je klaar. Bij Aeres vinden we het heel belangrijk dat jij je thuis voelt en de ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

Opvallend is hier de persoonlijke omgang met studenten en collega’s. Iedereen loopt gemakkelijk bij elkaar naar binnen. Ook met ouders is er open contact.

Marije Breman, docent Nederlands, examenklassen niveau 3 en 4

Top drie beste AOC's

Aeres MBO Emmeloord is een gezellige school waar veel vakkennis aanwezig is. De school biedt je meer dan een leuke schooltijd. Aeres MBO staat in de Keuzegids mbo al jaren in de top 3 van beste aoc’s van Nederland.

Sterke band met bedrijfsleven

Het bedrijfsleven heeft volop kansen voor goed opgeleide mensen. Aeres MBO Emmeloord streeft daarom naar een sterke verbinding tussen business, onderzoek, experimenten, innovatie en kennis. Zo is bijvoorbeeld de opleiding Plant & Business niveau 4 in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven vernieuwd. Wil je een agrarisch bedrijf overnemen, dan is dit nog steeds dé opleiding. Maar ook voor een carrière in de agrarische (internationale) handel en technologie, op raakvlakken met goed grondgebruik, duurzaamheid en gezondheid is de opleiding een goede voorbereiding. De sector van agro en food innoveert sterk. Zowel technologisch en teelttechnisch als in consumentengedrag en marketing. Alle facetten komen aan bod in het driejarig programma. Je maakt zelf de keuze voor de richting die jou het meest aanspreekt. Uitgangspunt is dat de sector behoefte heeft aan mbo-4- gekwalificeerde mensen met kennis van voedselproductie, leefomgeving, markt en innovatie en groene technologie. Met het bedrijfsleven is er bovendien een meester-gezel-concept opgezet. Dat houdt in dat in het derde jaar van de opleiding studenten in groepjes, onder begeleiding van een leermeester, aan een opdracht werken voor een bedrijf.

Over 15 jaar...

Dát de wereld er over 15 jaar anders uitziet staat vast, maar hoé, dat kunnen we nu nog niet met zekerheid zeggen. Maar nadenken daarover doen we zeker wel...In 2017 hebben we studenten, ouders, mensen uit het bedrijfsleven, docenten én Jort Kelder uitgenodigd om hier samen over na te denken.