Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen

Gaat jouw hart sneller kloppen van techniek? Sleutel je graag aan machines en draai jij je hand niet om voor een storing. Wil jij alles weten van robotica, besturingstechniek of mechatronica. Dan zit je bij deze opleiding helemaal op je plek. De opleiding volg je grotendeels op de praktijkruimte van Agri Innovation Centre (AIC) in Dronten. Daar vind je allerlei moderne groene techniek, van machines tot drones. Zo ga je direct aan de slag met de praktijk. 

Wat ga je leren?

Als allround technicus heb je passie voor techniek en zoek je altijd naar de beste oplossing. In de lessen leer je over trekker-techniek met motoren, transmissietechniek, elektrotechniek en hydrauliek. Je leert hoe je een machinepark onderhoud, je gaat veel aan de slag met het zoeken naar de oorzaak bij een storing en stellen van een diagnose. En je leert hoe je die problemen verantwoord oplost. Jij bent straks de specialist op de werkvloer, dus ook jouw sociale en communicatie vaardigheden moeten op orde zijn. 
Talent voor groei

Onderwijs in de nieuwste ontwikkelingen

In de opleiding sleutel je aan zowel oudere als gloednieuwe voertuigen. Zo ken je de basis en leer je het specialistische werk. Die brede kennis is ontzettend handig in de ├ęchte werkplaats. , Frank de Lange, student Aeres MBO Dronten

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Mogelijke beroepen 
Machineparkbeheerder bij een loonbedrijf of allround specialist bij een mechanisatiebedrijf.

Vervolg na je studie
Je kunt aan de slag in de praktijk of je kiest voor een niveau 4 opleiding Technicus landbouwmechanisatie.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Van deze opleiding is op dit moment nog geen studiebijsluiter.