Basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen

Heb jij talent voor techniek en ben je gek van mobiele werktuigen? Ofwel, wil je graag aan de slag als monteur of je verder specialiseren? Dan zit je bij deze opleiding helemaal op je plek. In de opleiding leer je hoe je mobiele werktuigen moet onderhouden, repareren, uitlezen en aanpassen. 

Wat ga je leren?

Je leert repareren, onderhouden en het ontwikkelen van nieuwe mobiele werktuigen in de agrarische sector. Je leert veilig en professioneel te werk gaan. Waarbij ook samenwerken en communiceren erg belangrijk is. Je kan zorgvuldig omgaan met materialen en kosten en leert omgaan met strakke planningen.

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Alles kan kapot, ik wil weten hoe ik het weer maak

Bij Aeres MBO Emmeloord leer ik over de modernste technieken en moderne landbouw. Ik leer veel nieuwe dingen. Stage loop ik bij een klein mechanisatiebedrijf in de buurt, Janniek Nijmeijer, student MBO Dronten

Toekomst

Mogelijke beroepen
Basis monteur bij een mechanisatiebedrijf, loonbedrijf of aannemersbedrijf. 

Vervolg na je studie
Na deze opleiding kan je aan het werk of je kiest ervoor om door te groeien met de opleiding Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen (niveau 3). 

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar. De studiebijsluiter van deze opleiding is nog niet beschikbaar.