Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen

Gaat jouw hart sneller kloppen van techniek? Sleutel je graag aan machines en draai jij je hand niet om voor een storing. Wil jij alles weten van robotica, besturingstechniek of mechatronica. Dan zit je bij deze opleiding helemaal op je plek. De opleiding volg je grotendeels op de praktijkruimte van Agri Innovation Centre (AIC) in Dronten. Daar vind je allerlei moderne groene techniek, van machines tot drones. Zo ga je direct aan de slag met de praktijk. 

Wat ga je leren?

Als technisch specialist is geen storing je te gek. Je hebt passie voor techniek en van nature een onderzoekende werkhouding. Je geeft niet zomaar op. Je leert over trekkertechniek en techniek van landbouwmachines met daarin o.a. motoren transmissies, hydraulische systemen, elektronische systemen, pneumatische systemen en digitale systemen. Daarnaast leer je ook leiding geven aan een team van medewerkers. Je brengt offertes uit, organiseert het werk en zorgt dat iedereen weet wat er verwacht wordt. Jij bent vaak het eerste aanspreekpunt van de klant. In de opleiding leer je dan ook vaardigheden als samenwerken en communicatie. 
Talent voor groei

Als de boer het niet kan komen wij eraan!

Als ik door de polder rij zie ik landbouwvoertuigen waar ik aan gesleuteld heb. Dat is toch gaaf. Zo kan het werk van de boer altijd doorgaan. Daar wil ik graag voor leren, Timo Meijs, student MBO Dronten

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Mogelijke beroepen 
Technicus landbouwmechanisatie of teamleider bij een mechanisatiebedrijf.

Vervolg na je studie
Je kunt aan de slag in de praktijk of je kiest voor een hbo studie bij bijvoorbeeld Aeres hogeschool Dronten of Wageningen.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Van deze opleiding is op dit moment nog geen studiebijsluiter.