Praktische informatie studeren aan het mbo

Als je gaat studeren komt er veel op je af. Naast het kiezen van de opleiding die bij je past zijn er ook een hoop praktische dingen die je moet weten. Hieronder hebben we het één en ander voor je op een rij gezet.

Veelgestelde vragen

Toelating

 • Ben ik toelaatbaar met (alleen) een buitenlands diploma?
  Buitenlandse diploma's worden door de school altijd getoetst bij een instantie die een vergelijking met een Nederlands diploma kan maken. Op basis daarvan kan worden besloten tot toelating.
 • Ben ik toelaatbaar als ik alleen bepaalde certificaten heb in plaats van een afgerond schooldiploma?
  Nee. Je bent een uitsluitend toelaatbaar met een volledig afgerond schooldiploma: Entreeopleiding, vmbo, mbo, havo, overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 of hbo.
 • Infoformulier toeleverende school, moet dit altijd worden meegestuurd?
  Indien je al een diploma hebt behaald langer dan een jaar geleden is dit formulier niet meer nodig. Stuur wel een kopie diploma en cijferlijst mee.
 • Wordt iedereen geplaatst of hebben jullie een systeem met loting?
  Iedereen die zich tot 1 april aanmeldt en na intake geschikt blijkt voor de opleiding wordt geplaatst. Wij kennen geen systeem van loting. Latere aanmeldingen kunnen op een wachtlijst terechtkomen als groepen vol zitten en er geen nieuwe groepen meer gemaakt kunnen worden.
 • Vooropleiding
  Om te worden toegelaten heb je bij ons altijd een diploma nodig. Afhankelijk van de gekozen richting is dat minimaal vmbo B, vmbo KB, vmbo GL/TL, Entree-opleiding, mbo niveau 1 of hoger, overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, havo-diploma of hoger. Verder kunnen aanvullende eisen aan je vaardigheden op dierengebied gesteld worden.
  Heb je bijvoorbeeld alleen certificaten behaald, dan ben je helaas niet toelaatbaar, ook niet door middel van bijvoorbeeld een toelatingstest.
Naar alle veelgestelde vragen