Doorlopende leerlijn tussen Aeres MBO en Aeres HBO Almere

Date

Op maandagmorgen 17 september hebben mevrouw Bekkering, directrice van de Aeres Hogeschool Almere, en de heer Houtsma, directeur Aeres MBO Almere, de handen geschud en een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst getekend. Deze overeenkomst voorziet studenten van een soepele overgang van mbo naar hbo en maar liefst één jaar studieverkorting.

Voor studenten die snel diploma’s willen behalen, is de doorlopende leerlijn een perfecte uitkomst. In de overeenkomst tussen de scholen is vastgelegd dat gediplomeerde studenten van Aeres MBO Almere Toegepaste Biologie, mits ze het schakeltraject hebben gevolgd, in het tweede leerjaar van Aeres HBO Almere Toegepaste Biologie mogen starten. Dit zorgt er voor dat studenten één jaar korter studeren aan de Aeres Hogeschool in Almere.

De reden voor een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst, komt door het succes van afgelopen jaren. De studenten van Aeres MBO Almere die eerst de mbo opleiding Toegepaste Biologie doorlopen, doen de hbo opleiding aanzienlijk sneller en met meer succes dan vergelijkbare studenten.

Aeres MBO Almere kent ook een snelle variant voor vmbo en mbo. Binnen Het Groene Lyceum kunnen leerlingen na de basisschool in zes jaar een vmbo en een mbo+ diploma halen binnen de opleiding Toegepaste Biologie. Naast de succesvolle Toegepaste Biologie opleiding start het Aeres MBO Almere komend jaar met nog twee opleidingen binnen het domein Science, namelijk: ‘Wildlife & Nature communications’ en ‘Ecoloog MBO’.

Talent voor groei