Avondopleiding Hovenier en Bloemstylist bij ATCV

Date

Heb jij zin om iets bij te leren in een groen vak of wil jij je juist opnieuw verdiepen in onderwijs tot hovenier of bloemist? Dát kan je doen vanaf eind augustus bij Aeres Training Centre Velp. Inmiddels is het zeker dat we gaan starten met de avondopleiding voor Bloemstylist. Voor de opleiding Aankomend Hovenier hebben we nog een paar aanmeldingen nodig van groene creatievelingen.

Omscholen voor volwassenen

AeresVelp is een Groene hotspot voor de VHG (de brancheopleiding voor hoveniers) en de eerste groene opleidingsinstelling met het kwaliteitslabel FlowerEducation Center van de VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers). Beide opleidingen sluit je af met een erkend certificaat van deze branches.

Aankomend Hovenier VHG Branche-opleiding

De opleiding Aankomend Hovenier is het eerste jaar van de VHG Branche-opleiding tot Vakbekwaam Hovenier. In deze praktijkgerichte avondopleiding van 28 maandagmiddagen/avonden en 3 zaterdagenleer je de basisvaardigheden van het hoveniersvakVaktechniek staat centraal. Dus geen algemene vakken zoals Nederlands en rekenen, maar wel plantenkennis en vooral veel praktische lessen.Na deze éénjarige opleiding kan de deelnemer doorstromen naar de opleiding Hovenier en Vakbekwaam Hovenier.Deze opleiding is uitermate geschikt voor iedereen die bij een hoveniers- of groenvoorzieningsbedrijf werkt of wil gaan werken maar nog niet de juiste opleiding heeft gevolgd.

 

Avondvakopleiding bloemstylist gaat starten maar heeft nog plek over

De opleiding is een vakopleiding voor de bloemenbranche die erkend is vanuit het Flower Education Center van de VBW in samenwerking met Aeres MBO. Heb je belangstelling dan is het fijn om te weten dat er geen voorkennis nodig is. Wellicht ben je thuis hobbymatig bezig met bloemen en heb je behoefte aan meer vakkennis en technieken. Elk cursusjaar bestaat uit vijf modules, van 25 lessen op de maandagavond, die afgesloten wordt met een getuigschrift. Na tien modules en een praktijkexamen levert dit een certificaat op dat een branchewaarde heeft in de bloemensector. 

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal? Geef je dan op via deze site: https://www.aerestrainingcentre-velp.nl/

Op deze pagina tref je ook informatie aan over subsidiemogelijkheden.