Eerste kandidaten ontvangen praktijkverklaring groen mbo

Date

Op donderdag 29 april kregen vier kandidaten hun praktijkverklaring van mbo-opleider Aeres Velp en werden zij in het zonnetje gezet. Ali, Abdulhamid, Habtu en Ibrahim leerden in de praktijk bij werkgever gemeente Veenendaal verschillende vaardigheden voor het groenonderhoud. De praktijkverklaring is een bewijs van de opgedane vaardigheden en vakkennis voor de volgende werkgever of biedt een opstap naar een opleiding. Het Leerwerkloket Regio Foodvalley biedt met deze pilot mensen, voor wie een startkwalificatie nog een stap te ver is, perspectief op werk. Ali en Abdulhamid hebben zelfs al een nieuwe baan.

De te leren onderdelen worden vooraf bepaald door de werkgever en de opleider en zijn een onderdeel van een mbo-opleiding. Wethouder Engbert Stroobosscher van gemeente Veenendaal overhandigde de certificaten aan de kandidaten. ‘‘Jullie hebben het geweldig gedaan en mogen trots zijn op wat jullie bereikt hebben. De pilot is een mooie samenwerking in de regio waarbij jullie de eersten zijn die dit hebben afgerond. Het is geweldig dat jullie het voorbeeld zijn om andere kandidaten en leerwerkbedrijven te inspireren in onze regio! Wij starten als werkgever met de volgende groep dus jullie hebben ons zeker geïnspireerd.”

Praktijkleren met de praktijkverklaring 
Tijdens het praktijkleren ontwikkelen kandidaten zich stap voor stap. De kandidaten volgen in de meeste gevallen geen lessen en doen geen examen. Zij laten op de werkvloer zien welke vaardigheden en vakkennis van mbo-niveau 1 en/of 2 ze beheersen.

Aan de slag
Ben je maatschappelijk betrokken en een erkend leerbedrijf, of wil je dat graag worden? Praktisch personeel nodig of investeren in het opleiden van je team? Doe mee met Praktijkleren en bied werkzoekenden en eigen medewerkers de kans op een mbo-praktijkverklaring. Kijk voor meer informatie op de website van het Leerwerkloket Regio Foodvalley: foodvalley.lerenenwerken.nl.

Regionale samenwerking
De pilot Praktijkleren met de MBO-praktijkverklaring wordt in arbeidsmarktregio Foodvalley georganiseerd door: Aeres Velp, ROC A12/Dulon College, Rosa Novum, Leger des Heils, Restore, ’s Heeren Loo, Werkgeversservicepunt Regio Foodvalley, Leerwerkloket Regio Foodvalley, UWV, Werkkracht, gemeenten uit de arbeidsmarkt Regio Foodvalley, de Programmaraad en SBB.