Gouden schoolkantine

Date

Aeres (V)MBO Velp (voorheen Groenhorst Velp) heeft de gouden Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laat de school zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. 

Onder leiding van Sylvia van Maanen, catering medewerkster, heeft Aeres Velp hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in onze schoolkantine. Het oog van de leerlingen valt al snel op de keuze in gezonde broodjes, wraps gevuld met pulled pork met een pittige salade, groente en fruit. Er is altijd water beschikbaar in de vorm van een koel watertappunt. De versfruit-waterkannen op de balie en flesjes in de automaten zijn zeer geliefd. De leerlingen van het vmbo en de studenten van het mbo zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen. De bakjes met kleine stukjes vers fruit zijn altijd snel op.

Sylvia: “Zo fijn om te horen dat we het goed doen. Leerlingen vertellen me dat ze geld van thuis mee krijgen en dat ze van hun ouders elke dag een lekker broodje mogen kopen omdat we nu een gezonde kantine hebben! Een beter compliment kun je niet krijgen”.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Aeres Velp (voorheen Groenhorst Velp) is ontzettend trots op de Gouden Schoolkantine maar dit betekent niet dat we nu klaar zijn. De volgende stap is de hele school gezond en duurzaam te maken. Zo gaat nu bijv. het overgebleven brood naar onze schapen, kalfjes en geiten en de sla naar de kippen. We gooien nagenoeg niets weg.

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine .

Naamswijziging

Aeres MBO Velp heette tot vorig schooljaar nog Groenhorst Velp. Onze naam is veranderd, maar de school blijft hetzelfde. Een leuke sfeer en goed en gezond onderwijs: dat vinden we belangrijk.