Medal of Excellence voor Joëlle Weening bij WorldSkills in Rusland

Medal of Excellence voor Joelle Weening tijdens WorldSkills Rusland

Date

Haar slogan 'Lef, durf en vertrouwen’ heeft Joëlle Weening (21) van Aeres MBO Velp ver gebracht tijdens het WK voor mbo-beroepen in Rusland. Onder toeziend oog van president Vladimir Poetin behaalde de styliste de knappe zesde plaats én een medal of excellence. Binnen een heel sterk deelnemersveld van 15 kandidaten behaalde ze 707 van de 800 punten. Joëlle nam deel aan de wedstrijd Creative Arts and Fashion, onderdeel van Visual Merchandising (etaleren).

Medal of excellence

Een medal of excellence wordt alleen uitgereikt bij het verrichten van een bovengemiddelde prestatie. Het Team Nederland van WorldSkills slaagde erin maar liefst 13 medals of excellence in de wacht te slepen.

Stress en tijdsdruk

In vier dagen moest de studente van Aeres MBO Velp een etalage ontwerpen en inrichten voor een Russische modeketen met het thema ‘A day at the seaside!’. Onder een enorme tijdsdruk en stress, waarin de etalagestukken zelf gemaakt en geschilderd moesten worden, lukte het Joëlle om de etalage tijdig af te hebben. ‘Ik ben super blij met deze prestatie en de medal of excellence. Ongelofelijk, wat een geweldige ervaring om dit mee te maken en om Nederland te hebben mogen vertegenwoordigen. Eén groot avontuur!” aldus Joëlle.
De school wil deze prestatie vieren en huldigt Joëlle op woensdag 11 september tussen 16.00 en 17.00 uur.

Grootste beroepenevenement ter wereld

Tijdens deze 45-ste editie van WorldSkills streden meer dan 1.600 deelnemers uit 60 landen in 56 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland deed mee in 27 vakrichtingen (beroepen). Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainden en begeleidden de deelnemers de afgelopen maanden. 

Joëlle Weening Team NL WorldSkills