Studenten assisteren toparrrangeurs

Date

Alsof ze al jaren voor 200 vakmensen bloemwerk presenteren. Zes bloem/styling studenten, Mirko, Thijs, Kim, Maud, Isa en Vera van Aeres MBO Velp vertelden over hun creatieve uitspatting deze avond. Supergoed deden ze het. Dit groepje studenten maakt op school deel uit van het aanvullende honoursprogramma en de kickoff was 8 september bij het vakevent ‘Floral(l) Inspiration’. Dit tweejaarlijkse event werd afgelopen woensdag georganiseerd door de Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) bij het Plantion in Ede.

Onder de inspirerende en professionele begeleiding van drie top-arrangeurs van het VBW-inspiratieteam, Hanneke Frankema, Dini Holtrop en Marcel van der Haar, maakte deze groep bloemwerk met als thema ‘de bloemist geeft kleur aan je leven’. Zij assisteerden de arrangeur en mochten zichzelf creatief uitleven in een zelfde maar kleiner FloraVita gezondheidsrecept.
Kim van der Leest ontwikkelt voor de VBW FloraVita. Het is bewezen dat bloemen en planten positief bijdragen aan de gezondheid en welzijn van de mens. Dit houdt in het kort in dat de bloemist een boeket kan binden voor bijvoorbeeld een persoon die blind of slechtziend is. Dit boeket heeft dan vooral bloemen met mooie geuren. En zo komen er nog meer recepten. Binnenkort is dit allemaal bij uw eigen bloemist te zien en te koop. Een zinnenprikkelende ontwikkeling van de Koninklijke VBW in Bloemenland.

Koninklijk predicaat
Bloemistenbrancheorganisatie Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) bestaat 101 jaar. Tijdens het vakevent ‘Floral(l) Inspiration’ is zij daarvoor Koninklijk onderscheiden door burgemeester René Verhulst (Ede).  VBW is trots op het verkrijgen van het Koninklijke predicaat en zal dat vieren met haar 3000 leden.

Nederlands kampioenschap Floral Art junioren en de VBW Flowercup
Elf kandidaten streden om het goud bij Floral Art junioren. Winnares werd Esther Weijenberg, zij mag in 2022 meedoen aan het Europese kampioenschap. Zeventien finalisten waren er bij de VBW Flowercup 2021. Henrieke Lankveld werd de winnares. Heel trots is de school op Joyce Wagemans, in het dagelijks leven bloemdocent bij Aeres (V)MBO Velp, zij werd heel knap zesde in een sterk deelnemersveld bij de wedstrijd VBW Flowercup.

Aeres MBO Velp
Aeres Velp is een school met een vmbo, een mbo en een trainingcentre in Velp. Het is een groene en creatieve school die zich richt op groene opleidingen zoals in het mbo: Bloembinden, Styling & Design en Hoveniersopleidingen.

De link naar de livestream van deze avond: https://vbw.nu/themas/vakmanschap/Florall-Inspiration