Wilgentenenhek

Taste Their Future 2020

Date

Vier scholen werken samen aan meer kennis over elkaars mbo-opleiding. Eén daarvan is het evenement ‘Taste Their Future’ die gisteren succesvol is verlopen. Mentoren, decanen en MT-leden kregen op het evenement een kijkje in de keuken van de vier mbo’s en deden kennis op over de verschillende vervolgopleidingen. Bij Aeres MBO Velp gingen de deelnemers onder andere aan het werk met het vlechten van een hek van wilgentenen.

Het evenement werd gefaciliteerd door de scholen uit de Lerende Regio Arnhem; Rijn IJssel, Astrum College Velp, Helicon MBO Velp en Aeres MBO Velp. Mentoren proberen de leerlingen voor te bereiden op de overstap van het vmbo naar het mbo, maar hebben vaak onvoldoende kennis van het mbo-onderwijs en de mogelijkheden. Zo volgde het gezelschap op elke mbo-school een workshop die met dat betreffende onderwijs te maken heeft.

Het evenement hield een creatieve, collegiale maar ook inhoudelijke ontmoeting in tussen vmbo en mbo. Het was een geslaagde dag waarbij er veel gebrainstormd werd maar ook de handen uit de mouwen gestoken zijn! Zie bijgaande foto, bij Aeres Velp is een prachtig wilgentenenhek met vereende krachten gemaakt. En de docenten kunnen hun leerlingen nog beter informeren over een toekomst op de verschillende mbo-scholen in de regio.