Thijs van Voorst wint biosteekschuimchallenge

Date

In de afgelopen weken organiseerden Smithers-Oasis en VBW de #biosteekschuimchallenge. Bloemisten en studenten werden uitgedaagd om een vernieuwend en commercieel arrangement op OASIS Biosteekschuim te maken en dat te posten op hun socials. Ruim 20 vakgenoten gingen de uitdaging aan. Aeres MBO Velp is supertrots dat haar bloem-student, Thijs van Voorst, met het gemaakte arrangement de eerste plaats bemachtigde.

De jury, bestaande uit meesterbinder Erika Oldenhof en Smithers-Oasis-directeur Chris Martens, had de moeilijke taak om de inzendingen te beoordelen en de winnaars te bepalen. In het juryrapport stond dat Thijs een kleurrijke en mooie compositie had gemaakt, het thema van de wedstrijd had hij goed vertaald, er was een goede balans in gebruikte materialen en het bloemwerk was commercieel toepasbaar.

Op bezoek bij HkH Amalia op 7 december?
Beide winnaars (Pien Flowers won de vakwedstrijd) ontvangen 10 dozen OASIS Biosteekschuim en 3 dozen van het nieuwe OASIS TerraBrick.  Op 7 december wordt Thijs door de organisatie op zijn school in het zonnetje gezet. Daarnaast hoopt de organisatie te bereiken dat de winnaars hun winnende arrangementen op haar verjaardag (7-12) mogen aanbieden aan Hare koninklijke Hoogheid Amalia. 

Aeres MBO Velp
Aeres Velp is een school met een vmbo, een mbo en een trainingcentre in Velp. Het is een groene en creatieve school die zich richt op groene opleidingen zoals in het mbo: Bloembinden, Styling & Design en Hoveniersopleidingen. Donderdag 11 november a.s. is de informatieavond tussen 18.00-20.00 uur voor belangstellenden van deze mbo-opleidingen.