Werf en Match Informatieavond voor toekomstige mbo-studenten

Date

Hoe gaaf zou het zijn als je als examenkandidaat van het vmbo op één informatieavond een leuke vervolgopleiding vindt én direct een werk-of stageplaats kan bemachtigen. Bij Aeres MBO Velp heeft het team nagedacht hoe je de toekomstige studenten aan de leerbedrijven kunt matchen. Zo ontstond de Werf & Match informatieavond.

Werf & Match Informatieavond 10 maart

Als één van de Groene Hotspot’s wordt de school door de VHG Branchevereniging goed op de hoogte gehouden over de grote vraag naar geschoold personeel in de hovenierssector. Velp biedt de hoveniersopleiding in alle niveaus aan, zowel bbl als bol.
Er is ook heel veel werk in de opleiding voor bloemstylisten. Waar ze eerder nog wel bij meerdere bloemisten solliciteerden zijn de nieuwe studenten tegenwoordig al heel snel aangenomen bij de eerste poging. Er is gewoon veel vraag naar creatievelingen die met een goed gevoel voor kleur en vorm de mooiste bloemdecoraties kunnen maken. Aeres Velp is een Floral Education Center (FEC) en is samen met de andere FEC- scholen en de Koninklijke Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) continu bezig met nieuwe stappen in de ontwikkeling vakonderwijs te zetten.
De opleiding Styling & Design draait ook al jaren mee op de groene school in Velp. De stylisten in opleiding met een groen hart leren de wereld mooier te maken volgens de nieuwste trends.

Skills The Finals voor Tuinaanleg en Bloembinden
Een paradepaardje van Aeres is het meedoen aan de wedstrijden Skills Heroes. Ook dit jaar staan er een bloemstudent en een team hoveniers in de finale van de Nederlands kampioenschappen. Deze wedstrijden zijn belangrijk omdat je er heel veel van leert door bijvoorbeeld onder tijdsdruk een opdracht af te ronden en je te meten met de andere groene mbo-scholen in Nederland.

Aanmelden Informatieavond Werf & Match 10 maart
De Werf & Match informatieavond is op donderdag 10 maart a.s. tussen 18.00 – 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom, meld je wel aan via: https://www.aeresmbo.nl/agenda/velp/informatieavond-10-maart-2022