Aeres MBO lanceert website met internationaal opleidingsaanbod

Date

Sinds deze week heeft Aeres MBO een Engelstalige website met internationaal opleidingsaanbod op het gebied van veehouderij (melkvee, pluimvee, varkens) tuinaanleg en paardenhouderij. Het gaat hierbij om internationaal erkende BTEC diploma’s/certificaten en Aeres MBO certificaten.

Harm Holleman, internationaal coördinator bij Aeres MBO, is blij met de website. “Het agrarische mbo-onderwijs in Nederland is van hoog niveau en staat wereldwijd goed aangeschreven. Kenmerkend voor ons beroepsonderwijs zijn praktijklessen die de theoretische kennis verrijken. Buitenlandse studenten die bij Aeres MBO hun BTEC diploma halen, kunnen in 103 landen doorstromen naar een bacheloropleiding. Veel landen hebben mbo onderwijs maar dat is vaak erg breed en niet gespecialiseerd. Zonder BTEC diploma zouden studenten in hun eigen land niet snel een bachelor opleiding kunnen volgen. Dat maakt het internationale opleidingsaanbod van Aeres MBO erg interessant voor een grote groep internationale studenten.”Business and Technology Education Council (BTEC) is een kwalificatieprogramma uit Engeland. De diploma’s en certificaten van BTEC worden wereldwijd erkend op meer dan tweehonderd universiteiten. Aeres MBO is sinds 2012 bevoegd BTEC-opleider.

Praktijkervaring bij bedrijven
De Engelstalige website is bedoeld voor internationale studenten die een Engelstalig opleidingsprogramma op mbo-niveau willen volgen. Dit opleidingsaanbod is niet bekostigd. Het zijn over het algemeen kortdurende trajecten waarvoor buitenlandse studenten een aantal weken/maanden naar Nederland komen. Praktijkervaring opdoen bij bedrijven vormt een cruciaal onderdeel van de scholing. De werving verloopt tot nu toe hoofdzakelijk via het netwerk van Harm Holleman, internationaal coördinator bij Aeres MBO. Binnenkort kunnen studenten zich ook via de website, www.aeresmbo.com, aanmelden.