Aeres MBO Groene ruimte tegels leggen

Opzichter/uitvoerder Tuin, landschap en recreatie

Mijn niveau
Mbo niveau 4
Ik zoek
BOL (leren en stage)
Mijn interesse
Tuin en landschap
Duur
3 jaar

Als Opzichter/uitvoerder Tuin, landschap en recreatie werk je aan de aanleg en het onderhoud van tuinen, parken, sportvelden, groenvoorzieningen en natuur. Je leest tekeningen, bereidt groenaanleg voor en je gebruikt allerlei machines. Je haalt projecten binnen en voert ze uit binnen de gestelde tijd en het afgesproken budget. Je werkt als uitvoerend leidinggevende in een hoveniersbedrijf of je bent eigen baas. Het is vaak een combinatie van voorbereidend bureauwerk en uitvoerend buitenwerk. Je bent verantwoordelijk voor het werk, de mensen, gereedschap en machines.

Wat ga je leren?

Je leert veel over aanleg en onderhoud van tuin, park, sportveld en ander groen, van natuur, bodem en water en goed beheer daarvan. Ook leer je over werkvoorbereiding, zoals ontwerptekeningen en bestek lezen. Je leert werk organiseren, coördineren en controleren. Je leert hoe je mensen aanstuurt en hoe je kunt ingrijpen als er problemen zijn. Hoe je zorgt dat je ploeg het werk doet volgens de veiligheidseisen en volgens de afgesproken planning. De opleiding, met onderdelen zoals marketing en administratie, is ook een goede basis voor zelfstandig ondernemerschap. Je krijgt algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan & burgerschap, studieloopbaanbegeleiding, economie en ondernemerschap. En je kunt extra certificaten behalen zoals VCA, veilig werken langs de weg, heftruck en lichte vellingen (motorkettingzagen), BHV en flora en fauna (natuurwet).

Talent voor groei

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Je kunt als Opzichter/uitvoerder Tuin, landschap en recreatie aan het werk in een leidinggevende functie bij bedrijven die bezig zijn met aanleg en onderhoud van tuinen, parken, sportvelden of natuur. Als projectleider, teamleider, of als uitvoerder, werkvoorbereider of planner bij een groenbedrijf of een overheidsinstelling. Je kunt ook zelfstandig ondernemer worden. 

Met deze opleiding zijn je baankansen bescheiden. Je vindt meer hierover op de website www.kansopwerk.nl
 

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

Specifiek voor Aeres MBO Nijkerk