• Aanmelden en kosten
  • Inhoud
  • Keuzedelen
  • Studie in cijfers
  • Toekomst
  • Toelating

Wil jij je aanmelden voor de opleiding Bedrijfsleider biologisch-dynamisch bedrijf bij Aeres MBO?

Je kunt je aanmelden bij Aeres MBO Dronten Warmonderhof

Aanmelden bij Aeres MBO Dronten Warmonderhof

Wat kost deze opleiding?

Als je een mbo-opleiding gaat volgen, krijg je te maken met lesgeld en schoolkosten (boeken e.d.). Tot je 18e jaar hoef je nog geen lesgeld te betalen. Daarna betaal je zowel school- als lesgeld. Jaarlijks stelt Rijksoverheid de hoogte vast van het lesgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding. De schoolkosten verschillen per opleiding. Meestal betaal je tussen de €400 en €750 euro per schooljaar. 

Wat leer je in de opleiding Bedrijfsleider biologisch-dynamisch bedrijf van Aeres MBO?

Je leert alle aspecten van de biologisch-dynamische landbouw. Je opleiding bereidt je voor op het zelf runnen van een bedrijf. Je krijgt landbouwvakken zoals veehouderij, akkerbouw, tuinbouw, fruitteelt, dierkunde, plantkunde, bodemvruchtbaarheid, plantgezondheid, bemesting en trekkerrijden en vakken die gerelateerd zijn aan de biologisch-dynamische manier van werken. Bijvoorbeeld sterrenkunde, antroposofie en waarnemen. Ook meer ondersteunende vakken zoals bodemkunde, landschap, bedrijfsorganisme, techniek, Nederlands, Engels en rekenen, en ook bedrijfseconomie en marketing.

Welk keuzedeel past bij jou?

Naast algemene – en beroepsspecifieke vakken bestaat je opleiding uit keuzedelen. Met keuzedelen kun je een deel van je opleiding zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Op school krijg je hierover meer informatie. Klik door om een aantal keuzedelen van deze opleiding te bekijken.

Keuzedeel

Omvang

Locatie

Bedrijfsindividualiteit biologisch-dynamische landbouw  720 uur Dronten
Ondernemend gedrag  240 uur Dronten
Biologisch dynamische landbouw  240 uur Dronten

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers. 
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

 

Wat kun je met de opleiding Bedrijfsleider biologisch-dynamisch bedrijf van Aeres MBO?

Je kunt bedrijfsleider worden op een biologisch of een biologisch-dynamisch landbouwbedrijf, een tuinderij of een zorgboerderij. Je kunt zelf werkzaamheden uitvoeren en anderen aansturen. Je kunt ook terecht in leidinggevende functies in natuurvoedingswinkels, groothandels of voedselverwerkende bedrijven.

Van deze opleiding zijn baankansen zoals die worden gepubliceerd op de website www.kansopwerk.nl onbekend. Maar er zijn ruim voldoende stage en leerplekken te vinden.

Verder leren?

Na deze opleiding kun je doorleren in het hoger beroepsonderwijs (hbo).

Wat heb je nodig om te kunnen starten met deze opleiding?

Je bent welkom na een afgeronde vmbo-opleiding in de gemengde - of theoretische leerweg. Met een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4. Of met een diploma op mbo-niveau 3 zoals Vakbekwaam medewerker biologisch-dynamisch bedrijf. Een intakegesprek maakt deel uit van de toelating.