• Aanmelden en kosten
  • Inhoud
  • Keuzedelen
  • Studie in cijfers
  • Toekomst
  • Toelating

Wil jij je aanmelden voor de opleiding Bedrijfsleider paardensport en –houderij?

Je kunt je aanmelden op de website van de school die jij kiest.

Aanmelden bij Aeres MBO Almere

Aanmelden bij Aeres MBO Barneveld

Aanmelden bij Aeres MBO Emmeloord

Wat kost deze opleiding?

Als je een mbo-opleiding gaat volgen, krijg je te maken met lesgeld en schoolkosten (boeken e.d.). Tot je 18e jaar hoef je nog geen lesgeld te betalen. Daarna betaal je zowel school- als lesgeld. Jaarlijks stelt Rijksoverheid de hoogte vast van het lesgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding. De schoolkosten verschillen per opleiding. Meestal betaal je tussen de €400 en €750 euro per schooljaar. 

 

Wat leer je bij de opleiding Bedrijfsleider paardensport en -houderij van Aeres MBO?

Je leert bekappen, longeren, rijden, mennen, ruiterfitheid, bandageren en toiletteren. Je leert ook over voeding, verzorging, gezondheid, wormbestrijding, anatomie en gedrag en training van paarden. Over huisvesting en hygiëne, ruiterfitheid, ergonomie en hoefziekten. Je krijgt algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen, en bedrijfshulpverlening, bedrijfsadministratie, handel en oriëntatie op management en marketing, de organisatie van een evenement en het schrijven van een ondernemingsplan. Je leert een bedrijf runnen. Je kunt erkenningen uit de hippische sector behalen zoals je ruiterbewijs, menbewijs, BHV/EHBO. 

De opleiding tot aspirant-instructeur ORUN is een vast onderdeel in de opleiding Bedrijfsleider paardensport en -houderij. Daarom vragen wij je om naast de rijlessen die je bij ons op school krijgt ook zelfstandig aan je rijvaardigheid te blijven werken, zodat je het aspirant-instructeursdiploma kan behalen.

Welk keuzedeel past bij jou?

Naast algemene – en beroepsspecifieke vakken bestaat je opleiding uit keuzedelen. Met keuzedelen kun je een deel van je opleiding zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Op school krijg je hierover meer informatie. Klik door om een aantal keuzedelen van deze opleiding te bekijken.

Keuzedeel

Omvang

Locatie

Doorstroom groen hbo  240 uur Almere
Duurzaamheid in het beroep D  240 uur Almere
Inspelen op innovaties  240 uur Barneveld, Emmeloord
Internationaal I: overbruggen (interculturele) diversiteit  240 uur Almere
Keuringsklaar maken en voorbrengen  240 uur Barneveld
Ondernemend gedrag  240 uur Emmeloord
Ondernemerschap mbo  480 uur Almere, Emmeloord
Verdieping diergedrag, dierenwelzijn en ethiek  240 uur Almere
Voortplanting en fokkerij  480 uur Almere, Barneveld, Emmeloord
Internationaal II: werken in het buitenland  480 uur Barneveld
Voorbereiding hbo  240 uur Barneveld

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers. 
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Van deze opleiding is op dit moment nog geen studiebijsluiter.

Wat kun je met de opleiding Bedrijfsleider paardensport en -houderij van Aeres MBO? 

Met deze opleiding kun je leiding geven in een paardenbedrijf. Bijvoorbeeld als groom (professionele paardenverzorger), ruiter, instructeur, ondernemer of bedrijfsleider op een manege, handels- en/of wedstrijdstal, ruitersportzaak, paardenkliniek of evenementenorganisatie. 

Voor deze opleiding zijn baankansen onbekend. Je leest meer over baankansen op de website www.kansopwerk.nl

Verder leren met een diploma Bedrijfsleider paardensport en -houderij? 

Wil je doorstuderen in het hbo? Deze opleiding sluit prima aan bij de opleidingen van Aeres Hogeschool in Dronten en Wageningen (docentenopleiding). Je kunt natuurlijk ook een andere hbo-opleiding volgen.

Wat heb je nodig om te kunnen starten met deze opleiding?

Je bent welkom met een vmbo-diploma van de gemengde - of theoretische leerweg. Met een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4. Of met een mbo-diploma op niveau 3 zoals Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij.