• Aanmelden
  • Inhoud
  • Studie in cijfers
  • Toekomst

Wil je je aanmelden voor de opleiding Instructeur paardensport en -houderij bij Aeres MBO?

Je kunt je aanmelden bij Aeres MBO Barneveld.

Wat leer je bij de opleiding Instructeur paardensport en -houderij van Aeres MBO?

Je krijgt meer rijvaardigheid in dressuur, springen en eventing. Je leert over lesgeven en coachen, en verder ruiterfitheid, trainingsleer en sportpsychologie, longeren, exterieur en beweging, parcoursbouw, gezondheid, voeding, stalmanagement. Ook leer je een ondernemingsplan schrijven voor een sportstal en zelf een onderneming runnen. Naast algemene vakken zoals Nederlands, Engels, Duits en rekenen, leer je ook mediatraining, marketing, bedrijfsadministratie, bedrijfshulpverlening, hippisch management, financieel management, hippisch recht en leiding geven. 

Je hebt wekelijks praktijkles en rijles met je eigen paard op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.De opleiding tot Instructeur Basissport of Wedstrijdsport (KNHS) is onderdeel van deze opleiding. Afhankelijk van jouw rijniveau behaal je tijdens deze opleiding het instructeursdiploma basissport of wedstrijdsport. 

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers. 
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Van deze opleiding is op dit moment nog geen studiebijsluiter.

 

Wat kun je met de opleiding Instructeur paardensport en -houderij van Aeres MBO? 

De opleiding stelt je in staat het beste uit je ruitertalent te halen. Je kunt een eigen sportstal runnen, wedstrijdpaarden uitbrengen en je kunt als instructeur ook je paardenkennis en rijvaardigheden overdragen aan anderen. 

Voor deze opleiding zijn baankansen onbekend. Je vindt meer hierover op de website www.kansopwerk.nl

Verder leren? 

Wil je doorstuderen in het hbo? Deze opleiding sluit prima aan bij de opleidingen van Aeres Hogeschool in Dronten en Wageningen (docentenopleiding). Je kunt natuurlijk ook een andere hbo-opleiding volgen.