• Aanmelden
  • Inhoud
  • Studie in cijfers
  • Toekomst

Wil je je aanmelden voor de opleiding Medewerker Paardenhouderij bij Aeres MBO?

Je kunt je aanmelden bij Aeres MBO Barneveld.

Wat leer je bij de opleiding Medewerker paardenhouderij van Aeres MBO?

Je leert paarden en hun leefomgeving te verzorgen. Je krijgt vakken als graslandverzorging en harnachement. Je leert over gezondheid, gedrag en nakomelingen. Omdat je nooit alleen werkt, leer je met collega's en leidinggevenden te overleggen over het werk. Daarbij is het handig dat je informatie kunt verzamelen en rapporteren. Je krijgt in de opleiding veel paardgerichte vakken en praktijkervaring met paarden ook algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen.

Paardenvakken gaan ook over verzorging, bekappen, longeren, rijden, mennen, huisvesting en hygiëne, ruiterfitheid en gedragsleer van het paard. Je kunt erkenningen uit de hippische sector behalen zoals je ruiterbewijs en je menbewijs. In de BOL-opleiding werk je mee op landelijke evenementen zoals Horse-event, Outdoor Gelderland en verschillende KNHS-wedstrijden. 

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers. 
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Van deze opleiding is op dit moment nog geen studiebijsluiter.

 

Wat kun je met de opleiding Medewerker paardenhouderij van Aeres MBO?

Je kunt als medewerker paardenhouderij of paardenverzorger aan het werk op een manege, handelsstal hengstenhouderij, paardenkliniek, spermawinstation of een van de vele andere bedrijven in de paardenbranche. 

Met deze opleiding zijn je baankansen bescheiden. Je vindt hier meer over op de website www.kansopwerk.nl

Verder leren? 

Als je wilt verder leren in dit vakgebied kun je kiezen voor de mbo-niveau 3 opleidingen Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij (BOL en BBL) en Hoefsmid (BOL en BBL).