• Aanmelden
  • Inhoud
  • Studie in cijfers
  • Toekomst

Wil je je aanmelden voor de opleiding Paraveterinair dierenartsassistent bij Aeres MBO Barneveld?

Je kunt je aanmelden bij Aeres MBO Barneveld.

Wat leer je bij de opleiding Paraveterinair dierenartsassistent van Aeres MBO?

Je leert over dierverzorging, hoe je dieren moet verzorgen, voeden en huisvesten. Je leert over voortplanting en rassen. Je krijgt vakken zoals anatomie, fysiologie, pathologie, klinisch onderzoek, laboratoriumwerkzaamheden, instrumentenleer, gebitsreiniging, assisteren bij operaties, anesthesie, radiologie, medicijnleer, apotheekbeheer, communicatie met de klant, administratie en registratie, praktijkmanagement. Verder krijg je ook loopbaan en burgerschap, Nederlands, Engels, rekenen, biologie, scheikunde, basis administratie en registratie,  samenwerken, wetgeving en ethiek bij dieren.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers. 
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:


Wat kun je met de opleiding Paraveterinair dierenartsassistent van Aeres MBO? 

Als paraveterinair dierenartsassistent werk je meestal in een dierenartsenpraktijk of dierenkliniek. Je helpt de dierenarts. Behalve het werk in de praktijk met vaak honden en katten en kleine medische handelingen help je ook klanten en geef je voorlichting over producten en behandelingen. 

Voor deze opleiding zijn baankansen bescheiden. Je vindt meer hierover op de website www.kansopwerk.nl

Verder leren?

Wil je doorstuderen in het hbo? Deze opleiding sluit prima aan bij de opleidingen van Aeres Hogeschool in Dronten en Wageningen (docentenopleiding). Je kunt natuurlijk ook een andere hbo-opleiding volgen.