• Aanmelden
  • Inhoud
  • Studie in cijfers
  • Toekomst

Wil je je aanmelden voor de opleiding Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij bij Aeres MBO?

Je kunt je aanmelden bij Aeres MBO in Almere, Barneveld of Emmeloord.

Aanmelden bij Aeres MBO Almere

Aanmelden bij Aeres MBO Barneveld

Aanmelden bij Aeres MBO Emmeloord

Wat leer je bij de opleiding Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij van Aeres MBO?

Je leert bekappen, longeren, rijden, mennen, ruiterfitheid, bandageren en toiletteren. Je leert ook over voeding, verzorging, gezondheid, wormbestrijding, anatomie en gedrag en training van paarden. Over huisvesting en hygiëne, ruiterfitheid, ergonomie en hoefziekten. Je krijgt algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen, en bedrijfshulpverlening, bedrijfsadministratie, handel en oriëntatie op management en marketing en de organisatie van een evenement.  

In Emmeloord en Almere is deze opleiding gericht op de paardenhouderij, in Barneveld kun je de opleiding daarnaast ook doen in de richting van de paardensport. Daar is specialisatie voor instructeur, met praktijklessen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De opleiding tot Instructeur Basissport of Wedstrijdsport (KNHS) is onderdeel van deze opleiding. Afhankelijk van jouw rijniveau behaal je tijdens deze opleiding het instructeursdiploma basissport of wedstrijdsport.De opleiding tot aspirant-instructeur ORUN is een vast onderdeel in de opleiding Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij. Daarom vragen wij je om naast de rijlessen die je bij ons op school krijgt ook zelfstandig aan je rijvaardigheid te blijven werken, zodat je het aspirant-instructeursdiploma kan behalen.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers. 
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Van deze opleiding is op dit moment nog geen studiebijsluiter.

 

Wat kun je met de opleiding Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij van Aeres MBO? 

Met deze opleiding kun je werken met paarden. Bijvoorbeeld als groom (professionele paardenverzorger), ruiter, africhter van jonge paarden, instructeur, trainer of medewerker op een manege, handels- en/of wedstrijdstal, ruitersportzaak, paardenkliniek of evenementenorganisatie. Met name in de organisatie van hippische evenementen. 

Voor deze opleiding zijn baankansen onbekend. Je vindt meer hierover op de website www.kansopwerk.nl

Verder leren? 

Na deze opleiding kun je verder leren in de opleiding voor Bedrijfsleider paardensport en –houderij, niveau 4. Of, als je voldoet aan rijtechnische voorwaarden, in de opleiding Instructeur paardensport en -houderij op niveau 4.