Vind jij het leuk om bezig te zijn met klanten en ze te helpen met de juiste oplossingen? Dan is een van onze retail opleidingen zeker wat voor jou! Op meerdere locaties bieden wij verschillende retail opleidingen aan op niveau 1 en 2. Met dit diploma op zak kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een groenbedrijf, tuincentrum, kweker, kledingwinkel, bouwmarkt of supermarkt. 

Wat leer je tijdens een van onze retail opleidingen?

De retail opleidingen richten zich onder andere op verkoop van producten. Als je klaar bent met een retail opleiding kun je plannen, organiseren en efficiënt werken – natuurlijk met zorg voor de omgeving én het verse en/of levende product! Daarnaast kun je ook nog kiezen voor de vakmanschapsroute. Tijdens deze route doe je kennis op in verschillende vakgebieden, zoals in het groen, voeding, dierverzorging of (groene) detailhandel. Gedurende de studie zoek je uit waar jouw passie ligt en wat voor beroep het beste bij jou past.

Past een retail opleiding bij jou? 

Lijkt het jou leuk om in een winkel of bijvoorbeeld in een tuincentrum te werken? Dan past een retail opleiding zeker bij jou. Het is maar net waar je voor kiest. Bij de opleiding tot assistent verkoop/retail is het bijvoorbeeld afhankelijk van de richting van het keuzedeel die je kiest. Op deze manier kun je echt doen wat jij leuk vindt en waar jij blij van wordt. 

BOL retail opleiding

BOL Opleiding HovenierDe retail opleidingen bij Aeres MBO kun je als voltijd opleiding volgen. Door de combinatie van leren en stage word je opgeleid tot assistent verkoop/retail of verkoper. Daarnaast kun je ook kiezen voor de eerder genoemde vakmanschapsroute. Neem een kijkje bij alle opleidingen die we voltijd aanbieden bij Aeres MBO en maak de juiste keuze. 

BBL opleiding retail

BBL Hovenier OpleidingPast de combinatie van werken en leren beter bij jou? Of werk je al in de retail? Dan kun je ook voor een BBL opleiding kiezen. Je werkt ongeveer drie dagen per week bij een erkend bedrijf, waar je ook salaris verdient. Daarnaast ga je meestal één dag per week naar school. 

Verkoop opleidingen niveau 1

Hoveniersopleiding niveau 4

Verkoop opleidingen niveau 2 

Hoveniersopleiding niveau 2

Meer weten? Kom naar de Open dag!

Wil je meer weten over een bepaalde opleiding? Neem dan eens een kijkje bij een van onze Open dagen. In onze online agenda vind je alle Open dagen en Informatiedagen. Heb je verder nog vragen? Neem gerust contact met een van onze locaties op.

Kom naar onze open dagen