Assistent plant, dier of groene leefomgeving

Mijn niveau
Mbo niveau 1
Ik zoek
BBL (werken en leren)
Mijn interesse
Klimaat en natuur
Mijn interesse
Dier
Duur
1 jaar

Heb je nog geen diploma, maar wil je wel een mbo-opleiding doen? En ben je 16 jaar of ouder? Dan kun je bij ons de entreeopleiding Assistent plant, dier of groene leefomgeving (niveau 1) volgen. Een brede opleiding voor iedereen die het liefst met de handen werkt en het beste leert in de praktijk. Ook krijg je (individuele) coaching en loopbaanbegeleiding.

Houd je er van om je handen uit de mouwen te steken? Ben je groen en creatief? Dan is Aeres MBO Velp dé school voor jou! Kies voor de entreeopleiding in de richting van hovenier, bloemstylist of kweker niveau 1. Je leert allerlei vaardigheden die nodig zijn om bij een bedrijf te werken.

Talent voor groei

Wat kun je worden?

Heb je het entreediploma gehaald? Dan kun je aan het werk in een assisterende functie bij een hovenier, bloemstylist of kweker. Wil je verder leren? Dan kun je na het eerste jaar doorstromen naar niveau 2 om je verder te specialiseren. Mogelijkheden genoeg dus.

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.