Aeres MBO Bloemsierkunst detail bloemstelen

Je houdt van bloemen en planten. Je maakt allerlei bloemstukken, standaard en maatwerk voor klanten. Je werkt in een winkel of tuincentrum, helpt klanten en geeft ook leiding aan andere bloembinders. Je verzorgt de bloemen en ook presentaties en etalages. Daarin combineer je creativiteit met kennis van trends, van kunstgeschiedenis en presentaties, en van de bloemen zelf en verkopen ervan.

Wat ga je leren?

Je leert bloemschikken en eenvoudig bloemwerk maken. Dat zijn bijvoorbeeld boeketten, biedermeiers en corsages. Je leert ook etaleren en presenteren. Daarvoor is kennis nodig over bloemen en planten, over de verzorging, over veilig en hygiënisch werken, over trends en kunstgeschiedenis en over verkoop. Je leert samenwerken en klanten helpen. Je leert ook leiding geven aan medewerkers in de winkel. Je krijgt algemene vakken zoals Nederlands en rekenen en in de BOL ook Engels, biologie, bedrijfseconomie en informatica.

Talent voor groei

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen, krijg je te maken met lesgeld en schoolkosten (boeken e.d.). Tot je 18e jaar hoef je nog geen lesgeld te betalen. Daarna betaal je zowel school- als lesgeld. Jaarlijks stelt Rijksoverheid de hoogte vast van het lesgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een deeltijd of BBL-opleiding. De schoolkosten verschillen per opleiding. Meestal betaal je tussen de €400 en €750 euro per schooljaar.

Toekomst

Je kunt als bloembinder werken in een bloemenwinkel, binderij of tuincentrum. Soms werk je ook als verkoper. Je kunt bloemen en planten verzorgen, bloemwerk en presentaties maken en klanten helpen. Je kunt ook medewerkers aansturen.

Met deze opleiding zijn je baankansen voldoende. Je vindt hier meer over op de website www.kansopwerk.nl.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

Specifiek voor Aeres MBO Velp