We leiden je samen met biologische boeren op tot vakbekwaam medewerker in de biologische teelt. Je staat stevig met beide benen op de grond en bouwt mee aan een duurzame toekomst van de Nederlandse landbouw en natuur. De vraag naar duurzame en maatschappelijke biologische teelt groeit sterk. Daardoor ontstaan er volop nieuwe bedrijfssoorten, zoals boerderijverkoop, zorgboerderijen en stadsteelt.

Wat ga je leren?

Droom je over werken in een groot akkerbouwbedrijf, een kleine tuinderij of een prachtige vaste-planten-kwekerij? Tijdens de opleiding leer je veel over het produceren van gewassen en over het verwerken/verkopen ervan. Natuurbeheer, machinetechniek, communicatie en het ondernemerschap zijn belangrijke onderwerpen. Duurzame groene leefomgeving, planten, biologische ontwikkeling, korte ketens en klanten adviseren spelen een grote rol in je opleiding.
Talent voor groei

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Kies je voor deze mbo-opleiding, dan kies je voor een boeiende en innovatieve toekomst. Je werk draait om het optimaliseren van processen en vernieuwing in de voedselketen. Je kunt een biologische teler worden, maar ook in het bedrijfsleven liggen er volop kansen. Denk aan werken bij een bedrijf dat gewassen en reststromen uit de landbouw verwerkt tot nieuwe materialen, chemicaliën of brandstoffen. 

Verder leren?

Met je diploma Vakbekwaam medewerker biologische teelt kun je doorstromen naar een niveau 4-opleiding Vakexpert teelt en groene technologie. 

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding: