Dierverzorging

Dieren verdienen aandacht, verzorging en respect. Ze maken de wereld leefbaarder, leuker en boeiender. Aan die wereld werk jij mee tijdens de opleiding, maar ook later.

Alle dieren zijn je even lief en je wilt graag iets met dieren. Je wilt werken met honden, katten, reptielen, amfibieĆ«n, dierentuindieren, insecten, vogels en/ of vissen. In de opleiding leer je op verschillende niveaus praktische zaken over het hanteren, huisvesten, verzorgen en voeren van dieren. Ook ziekten, EHBO, voorplanting komen aan bod.

Daarnaast leer je op niveau 3 en 4 evenementen organiseren op het gebied van dierverzorging. Op niveau 4 leer je veel ondernemersvaardigheden, zodat je zelf een bedrijf kunt starten of als bedrijfsleider aan de slag kunt.

Download hier de brochure.

Video Dierverzorging

Medewerker dierverzorging - niveau 2

Let op: voor deze opleiding zijn maximaal 25 plekken beschikbaar. Selectie vindt plaats op volgorde van aanmelding.

Als medewerker dierverzorging heeft alles wat je doet direct of indirect met dieren te maken. Je voert veel voorkomende handelingen uit zoals voeren, verzorgen, schoonmaken en het zorgen voor de leef- en werkomgeving van dieren. Voor andere handelingen krijg je eerst instructie. Werk je met meerdere mensen, dan heeft een dierverzorger of bedrijfsleider de leiding. 

Schrijf je hier in voor deze opleiding

  • Duur: 2 jaar
  • BOL: Ja / BBL: Nee
  • Toelatingseisen: vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg of diploma entree-opleiding (niveau 1)

Vakbekwaam medewerker dierverzorging - niveau 3

Met deze opleiding kun je verantwoordelijkheid dragen voor bijvoorbeeld verzorging van dieren of verkoop in tal van dierenbedrijven. Je neemt zelfstandig beslissingen over de dagelijkse handelingen van het voeren en verzorgen van dieren en terreinen. Je hebt kennis van de voortplanting bij verschillende dieren en weet hoe je hier mee om omgaat. Je kunt beginnende ziektes herkennen en weet wanneer je deskundige hulp moet inschakelen. 

Schrijf je hier in voor deze opleiding

  • Duur: 3 jaar
  • BOL: Ja / BBL: Nee
  • Toelatingseisen: vmbo-diploma van kaderberoepsgerichte-, gemende- of theoretische leerweg. Mbo-diploma niveau 2.

Bedrijfsleider dierverzorging - niveau 4

Als bedrijfsleider dierverzorging ben je een startende ondernemer en van vele markten thuis op het gebied van dierverzorging. Je kunt jouw afdeling of bedrijf vakkundig managen en de toekomst ervan veiligstellen. Je geeft leiding aan medewerkers en ontvangt bezoekers en leveranciers. Uiteraard beheers je het beroep van dierverzorger uitstekend.

Schrijf je hier in voor deze opleiding

  • Duur: 3 jaar
  • BOL: Ja / BBL: Nee
  • Toelatingseisen: vmbo-diploma kaderberoepsgerichte- gemengde - of theoretische leerweg. Overgangsbewijs havo 3 - havo 4. Mbo-diploma niveau 3.