Aeres MBO Toegepaste biologie veldonderzoek insecten

De opleiding Toegepaste biologie is perfect voor jou als je natuur interessant vindt en meer wilt weten over de wereld van de flora en fauna, zowel in Nederland als in buitenland. Je ontdekt en onderzoekt die wereld, je doet veldwerk, je denkt mee over natuurlijke ecosystemen en je leert van alles over duurzaam beheer, over bodem en landschap en microbiologie. Een studie over de natuur en alles wat daar leeft en een studie met heel veel mogelijkheden.

Wat ga je leren?

Je leert over flora en fauna en onderzoekt deze. In vakken ga je verder in op deelgebieden van de biologie, zoals ecologie, ethologie, gentechnologie, dierfysiologie, evolutie, erfelijkheid, voortplanting, bijen en plantanatomie. Je leert over natuurgebruik, wetgeving, wildbeheer, duurzaamheid en stadslandbouw. Je leert over de microbiologische processen en veilig werken in een laboratorium. Voorlichting geven, educatie verzorgen, onderzoek doen. Je bent ook bezig met praktijkgericht onderzoek en je leert ook managementvaardigheden. Algemene vakken zoals Nederlands, Engels en economie. Er zijn excursies, projecten en veldwerkweken, afhankelijk van de plek waar je de opleiding doet. Bijvoorbeeld naar Ouwehands dierenpark, Naturalis, de Ardennen, Schiermonnikoog en andere natuurgebieden. Je loopt stage bij een onderzoeks- en adviesbureau, waterschap of natuurorganisatie. In de opleiding kijken we ook naar je plek in toekomstig werkveld of vervolgstudie.

Talent voor groei

Kosten

Het lesgeld voor een BOL-opleiding bedraagt €1.155 als je op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent en een voltijd opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs volgt. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen.

Overige kosten: Tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en introductiekamp (1e leerjaar).
Reken eventueel ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Je kunt bijvoorbeeld medewerker bij een natuurbeheersorganisatie worden, onderzoeker op diergedrag, veldonderzoeker of milieu- of ecologisch adviseur.

Voor deze opleiding zijn de baankansen op dit moment nog onbekend. Je vindt meer hierover op de website  www.kansopwerk.nl.

Verder leren?

Wil je doorstuderen in het hbo? Deze opleiding sluit prima aan bij de opleiding 'Toegepaste biologie' van Aeres Hogeschool Almere. Je kunt natuurlijk ook een andere hbo-opleiding volgen.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding: