Paardensport en -houderij

Zijn paarden jouw passie en wil je graag met paarden werken? Tijdens je opleiding leer je hoe je instructies geeft en breng je jouw rijtechniek op een hoger niveau. Na het behalen van de opleiding, mag je zelf rijlessen geven. Uiteraard moet je hier zelf ook actief mee bezig zijn. 

Aan het eind van de opleiding moet je een paard uit kunnen brengen op L1 dressuur en B-springen. Hiervoor moet je zelf ook voldoende oefenen. Het is belangrijk dat je nu al actief deelneemt aan dressuur- en springwedstrijden op de manege of wedstrijden die de KNHS uitschrijft.

Download hier de brochure.

Video Paardensport en -houderij

Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij - niveau 3

Als vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging en voeding van paarden op paardenbedrijven.

Na een brede basisopleiding weet je alles over het houden, huisvesten, trainen en de voortplanting van (sport)paarden. Daarna ga je aan de slag met het organiseren van evenementen op bedrijven en voor instellingen. 

Schrijf je hier in voor deze opleiding

  • Duur: 3 jaar
  • BOL: Ja / BBL: Nee
  • Toelatingseisen: vmbo-diploma kaderberoepsgerichte-, gemende- of theoretische leerweg. Mbo-diploma niveau 2.

Bedrijfsleider paardensport en -houderij - niveau 4

In de opleiding bedrijfsleider paardensport en -houderij leer je een eigen paardenbedrijf opzetten en runnen. Daarnaast organiseer je een hippisch evenement, geef je advies aan een paardenbedrijf en krijg je (bedrijfs)advies van deskundigen uit het bedrijfsleven.

In je opleiding organiseer je een hippisch evenement, geef je advies aan een bedrijven en zet je zelf een eigen paardenbedrijf op onder begeleiding van deskundigen. 

Schrijf je hier in voor deze opleiding

 

  • Duur: 3 jaar
  • BOL: Ja / BBL: Nee
  • Toelatingseisen: vmbo-diploma kaderberoepsgerichte- gemengde - of theoretische leerweg. Overgangsbewijs havo 3 - havo 4. Mbo-diploma niveau 3.