Toen ik dertien was, wist ik al dat ik iets in de paardenhouderij wilde gaan doen. Iedereen zei dat ik het beste naar Aeres in Barneveld kon gaan. Ik ben het avontuur aangegaan en het bevalt me uitstekend. Vooral de praktijklessen op het hippisch centrum zijn leuk!

Jordy, student Paardenhouderij en – Paardensport

Hippische opleidingen in Barneveld

Paarden zijn je lust en je leven, je vindt het fantastische dieren en het is jouw passie om ermee te werken. Je wilt alles over paarden weten en je ziet jezelf in de toekomst in de paardensector werken.

Jouw motto is: aanpakken!  

Al ruim 15 jaar verzorgt Aeres Barneveld hippische opleidingen op het beste mbo kwaliteitsniveau.

De school werkt samen met ervaren, professionele instructeurs uit de hippische sector om jou zo optimaal les te kunnen geven.  Je krijgt praktijkonderwijs op het Aeres hippisch centrum (hyperlink) in Kootwijkerbroek. Een unieke omgeving, landelijk gelegen en voorzien van diverse faciliteiten zoals binnen en – buitenrijbanen (gedeeltelijk overkapt), longeercirkel, trainingsmolen, gallopeerbaan, hoefsmederij, ruiterfitruimte etc.

Er zijn maar liefst 30 schoolpaarden op het centrum. 

Voor welke opleiding kies jij?

*BBL niveau 4 is een intern traject volgend op de bij ons gevolgde BBL niveau 3. Er kan niet extern worden ingeschreven voor 1 jaar BBL niveau 4.

Download hier de hippische opleidingsbrochure van 2021-2022

 
Volg ons ook op Instagram