Dáárom Aeres MBO Dronten Warmonderhof

Wonen - werken - leren inéén

De opleiding is een samenwerking van Aeres MBO Dronten Warmonderhof en Stichting Warmonderhof. De stichting beheert een 85 hectare groot biodynamisch land- en tuinbouwbedrijf en heeft daarnaast nog dertig hectare los land in beheer. Samen met de praktijkbedrijven in de omgeving ontstaat voor studenten een grotendeels praktijkgerichte opleiding waarin je zoveel ervaring kunt opdoen, dat een agrarische achtergrond niet echt noodzakelijk is als je aan deze opleiding begint. Je werkt veel samen met alle praktijkboeren en je ervaart dat biodynamische landbouw een creatieve vorm van ondernemen is. Je kunt bovendien op het bedrijf wonen in een fantastische accommodatie.

De opleiding heeft een internationaal karakter. Er zijn buitenlandse studenten, je kunt in het buitenland een half jaar stagelopen en een aantal afgestudeerden bouwt zijn toekomst in het buitenland op.

Volg je de voltijdopleiding? Dan zit je elke ochtend in de klas en werk je elke middag op één van onze praktijkbedrijven, in de tuinbouw, de fruitteelt, de melkveehouderij of de akkerbouw. Je woont op het erf tussen de Hofboerderijen en de school in. Door er dag en nacht te zijn, ontstaat verbinding met de plek en het werk. Juist die verbinding met de dieren, de planten en de bodem is de essentie van het boer-zijn.

Volg je de deeltijdopleiding, dan ben je al wat ouder en kom je alleen voor de theorieles één dag per week naar school en loop je je praktijkstage op een biologisch(dynamische) boerderij naar keuze.

Bekijk hieronder de interviews met onze studenten voltijd en deeltijd.

Eigenlijk komt het erop neer in de praktijk dat je dusdanig veel leert dat je een bedrijf kunt overnemen en alles over een bedrijf weet. We leren ook lassen, waterleidingen maken. Alles wat je allround van pas zou kunnen komen in een boerenbedrijf.

Hugo, BOL