Woonderij Warmonderhof

Door vier jaar lang te wonen en werken op de Hofbedrijven, en te leren op de school, die midden op het erf staat, krijg je - net als een echte boer - een sterke verbinding met het reilen en zeilen en met de seizoenen op de boerderij. De zomer is helemaal bijzonder. Dan werk je vier weken aaneengesloten met je klas in de oogst. Tussen de middag wordt er dan door de brigade van de Hofkeuken voor je gekookt.

Externe (buitenland)stage Aeres Warmonderhof

Na het tweede jaar wonen, werken en leren op Warmonderhof is het tijd voor de buitenwereld. In het voorjaar vertrek je voor een half jaar externe stage bij een boer naar keuze. Veel studenten grijpen deze kans aan om in het buitenland stage te gaan lopen. Vaak woon je intern bij je stageboer. De stagelopers komen na de zomer terug met een enorme bak ervaring en veel enthousiaste verhalen. Er zijn subsidiemogelijkheden voor de extra kosten die komen kijken bij een buitenlandstage.

Wonen op Warmonderhof

Je woont met studenten uit verschillende leerjaren in een huis. In totaal leven er 130 studenten op het erf. Je leeft en eet samen. Er worden filmavonden, pizza-hut-avonden en workshops georganiseerd door de studenten zelf. Oergezellig, maar het vraagt ook wat van je samenwerkingsvermogen. Door op deze manier leren, wonen en werken te integreren, hebben we een vakopleiding gecreëerd voor studenten die houden van buiten, van doen, van leren met hoofd, hart én handen. Zodat je op alle fronten goed voorbereid de arbeidsmarkt op gaat.

Planten Studenten tuinbouw op Warmonderhof