• Aanmelden
  • Inhoud
  • Studie in cijfers
  • Toekomst

Wil je je aanmelden voor de opleiding Toegepaste biologie bij Aeres MBO?

Je kunt je aanmelden bij Aeres MBO in Almere, Ede en Emmeloord.

Aanmelden bij Aeres MBO Almere

Aanmelden bij Aeres MBO Ede

Aanmelden bij Aeres MBO Emmeloord

 

Niels is student Toegepaste biologie bij Aeres MBO. "Stage en onderzoek naar herpetofauna (reptielen en amfibieën) waren echt fantastisch. Ook adders vangen, meten en wegen en de beschermde knoflookpad vond ik enorm boeiend!"
Niels, student Toegepaste biologie.         

Wat leer je in de opleiding Toegepaste biologie van Aeres MBO?

Je leert over flora en fauna en onderzoekt deze. In vakken ga je verder in op deelgebieden van de biologie, zoals ecologie, ethologie, gentechnologie, dierfysiologie, evolutie, erfelijkheid, voortplanting, bijen en plantanatomie. Je leert over natuurgebruik, wetgeving, wildbeheer, duurzaamheid en stadslandbouw. Je leert over de microbiologische processen en veilig werken in een laboratorium. Voorlichting geven, educatie verzorgen, onderzoek doen. Je bent ook bezig met praktijkgericht onderzoek en je leert ook managementvaardigheden. Algemene vakken zoals Nederlands, Engels en economie. Er zijn excursies, projecten en veldwerkweken, afhankelijk van de plek waar je de opleiding doet. Bijvoorbeeld naar Ouwehands dierenpark, Naturalis, de Ardennen, Schiermonnikoog en andere natuurgebieden. Je loopt stage bij een onderzoeks- en adviesbureau, waterschap of natuurorganisatie. In de opleiding kijken we ook naar je plek in toekomstig werkveld of vervolgstudie.

BOL

Je volgt deze opleiding in de beroepsopleidende leerweg (BOL). Dat betekent dat je naar school gaat en stage loopt bij een erkend leerbedrijf.

 

Mark volgt de opleiding Toegepaste biologie bij Aeres MBO  "Ik heb leuke stages gedaan bij Naturalis en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, veel kennis en ervaring opgedaan en veel contacten. Ik kon er zelf onderzoek doen."
Mark (19), tweedejaars student Toegepaste biologie.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers. 
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:


Wat kun je met de opleiding Toegepaste biologie van Aeres MBO?

Je kunt bijvoorbeeld medewerker bij een natuurbeheersorganisatie worden, onderzoeker op diergedrag, veldonderzoeker of milieu- of ecologisch adviseur. 

Voor deze opleiding zijn de baankansen op dit moment nog onbekend. Je vindt meer hierover op de website www.kansopwerk.nl (milieuonderzoeker). 

Verder leren?

Wil je doorstuderen in het hbo? Deze opleiding sluit prima aan bij de opleiding 'Toegepaste biologie' van Aeres Hogeschool Almere. Je kunt natuurlijk ook een andere hbo-opleiding volgen.

 

Marc is docent Toegepaste biologie bij Aeres MBO. "Onze taak als docent? Passie ontwikkelen bij onze studenten en zorgen dat ze kritische en nieuwsgierige mensen worden in hun vakgebied."
De heer M. Schils, docent Toegepaste biologie.