Wil je graag met dieren werken? Dan is één van onze dierenopleidingen vast wat voor jou! Aeres MBO geeft op zeven verschillende locaties diverse dieropleidingen op mbo-niveau 2, 3 en 4. Hier leer je alles wat te maken heeft met dieren. Wordt jij na je opleiding paraveterinair dierenartsassistent? Of werk je liever in een biologisch-dynamisch bedrijf? Of wordt jij de expert in een dierenwinkel waar mensen alles aan kunnen vragen als zij een nieuw huisdier willen aanschaffen? Wij hebben een passende opleiding voor jou! 

Wat houdt een Dieren opleiding in?

Aeres MBO heeft verschillende studierichtingen waarbij je wordt opgeleid om met dieren te werken. Zo kun je ervoor kiezen om zieke of gewonde dieren te helpen, of je eigen dierenwinkel te runnen. Of wat dacht je van werken in een dierentuin? Als dierspecialist kan je straks alle kanten op. Voor iedere richting hebben we wel een geschikte opleiding. Op onze locaties hebben we veel dieren of werken we samen met het bedrijfsleven uit de dierenbranche zoals kinderboerderijen, dierenwinkels, tuincentra, dierentuinen, veevoeders en de veehouderij sector. Je komt dus tijdens je opleiding al veel in contact met dieren, je gaat echt in de praktijk aan de slag. Heb jij er al zin in?

Past de opleiding met dieren bij jou?

Voor een dieren opleiding is het natuurlijk handig als je een dierenliefhebber bent. Daarnaast moet je het leuk vinden om met dieren te werken en je helemaal te verdiepen in onder andere de verzorging en voeding van dieren. Het maakt niet uit of je bedrijfsleider wil worden of het liefst wil werken als medewerker, bij Aeres MBO hebben wij de opleiding die bij jou past. 

BOL dieren opleiding

BOL Opleiding HovenierPast een voltijd opleiding het beste bij jou? Dan is een BOL opleiding met dieren een goede keuze. Bij een BOL opleiding combineren we leren met stage. Met deze keuze houd je verschillende mogelijkheden open. Neem gerust een kijkje bij onze voltijd opleidingen en vind de juiste BOL opleiding.

BBL dieren opleiding

BBL Hovenier OpleidingWerk en leer je graag tegelijkertijd? Dan past een BBL opleiding het beste bij jou. Tijdens een BBL opleiding met dieren combineer je namelijk werken en leren. Je werkt drie dagen per week bij een erkend leerbedrijf, waar je ook salaris verdient. Daarnaast ga je meestal één dag per week naar school.

Dieren opleidingen niveau 2

Hoveniersopleiding niveau 2

Dieren opleidingen niveau 3

Hoveniersopleiding niveau 3

Dieren opleidingen niveau 4

Hoveniersopleiding niveau 4

Volg de opleiding in een van onze vestigingen

Bij Aeres MBO kun je op verschillende locaties een opleiding met dieren volgen. Er is altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Of verbreed je horizon en kies voor een school die wat verder weg ligt. Wat dacht je bijvoorbeeld van Almere, Barneveld of Leeuwarden? 

Meer weten? Kom naar de Open dag!

Wil je meer weten over een bepaalde opleiding? Neem dan eens een kijkje bij een van onze Open dagen. In onze online agenda vind je alle Open dagen en Informatiedagen. Heb je verder nog vragen? Neem gerust contact met een van onze locaties op.

Kom naar onze open dagen