Paarden opleidingen

Ben je een echte paardenliefhebber? Dan is een paarden opleiding perfect voor jou? Op wel zeven locaties bieden we paarden opleidingen aan op niveau 2, 3 en 4. Met dit diploma op zak kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan als bedrijfsleider paardensport en - houderij, of als hoefsmid. Kijk snel verder en vind de opleiding die bij jou past! 

Wat houdt een opleiding met paarden in?

Onze paarden opleidingen richten zich vanzelfsprekend op paarden. Als je een van onze opleidingen hebt afgerond, kun je hoeven smeden, de verantwoordelijkheid dragen voor een fokkerij, of sportpaarden trainen. Tijdens alle opleidingen werk je intensief met paarden, waardoor je echt een speciale band met de dieren ontwikkelt. 

Past een hippische opleiding bij jou?

Het is natuurlijk belangrijk dat je een passie voor paarden hebt. Wil je graag veel verantwoordelijkheid dragen? Dan is een opleiding tot bedrijfsleider van een paardenhouderij iets voor jou. Maakt jouw hart een sprongetje van paardensport? Kijk dan bij onze instructeur paardensport opleidingen. Ligt jouw interesse bij hoefbeslag en het beenwerk van paarden? Dan is een opleiding tot hoefsmid een goed idee. 

BOL paarden opleiding

BOL Opleiding HovenierBij Aeres MBO bieden we de paarden opleidingen aan als BOL opleidingen. Tijdens deze voltijd opleidingen leer je door de combinatie van stages en leren op school. Neem een kijkje bij onze voltijd opleidingen en maak de juiste keuze. 

BBL opleiding met paarden

BBL Hovenier OpleidingWerk je al in de paardenwereld? Of wil je het liefst werken en leren tegelijkertijd? Dan is een BBL opleiding een goed idee. Zo werk je drie dagen per week bij een erkend leerbedrijf, waar je ook salaris verdient. Daarnaast ga je meestal één dag per week naar school. 

Paarden opleidingen niveau 2

Hoveniersopleiding niveau 2

Paarden opleidingen niveau 3

Hoveniersopleiding niveau 3

Paarden opleidingen niveau 4

Hoveniersopleiding niveau 4

Volg de opleiding in een van onze vestigingen

Wil je graag een opleiding met paarden volgen bij Aeres MBO? Dan hebben we goed nieuws, want je kunt onze opleidingen op wel zeven verschillende locaties in het land volgen. Wat dacht je van een opleiding in Almere of juist in Sneek? Je vindt vast een opleiding bij jou in de buurt! Of kies juist voor een vestiging verder weg. 

Meer weten? Kom naar de Open dag!

Wil je meer weten over een bepaalde opleiding? Neem dan eens een kijkje bij een van onze Open dagen. In onze online agenda vind je alle Open dagen en Informatiedagen. Heb je verder nog vragen? Neem gerust contact met een van onze locaties op.

Kom naar onze open dagen