Aeres MBO Groene ruimte waterpas bij straatwerk

Als medewerker groen, grond en infra werk je graag met geavanceerde trekkers, grondverzetmachines en ander materieel. Je bent bezig met bijvoorbeeld aanleg van sportvelden, egalisering van grond, voorbereiding van teelt of met werk langs de waterkant. Je weet hoe je machines instelt en hoe je er veilig mee werkt. Vaak gaat het om klussen in de weg- en waterbouw of in groot groen en werk je in een team.

Wat ga je leren?

Je leert van alles over de machines waar je mee werkt en de grond waarop je werkt. Er zijn veel praktijklessen op oefenlocaties, maar vanzelfsprekend leer je ook over techniek en onderhoud van het materiaal en over veilig werken met de grote machines (het VCA-certificaat). Je leert over bodem, grond, landmeten en waterpassen. Je krijgt algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen en je leert werken in een team.

Mogelijke beroepen

  • Medewerker Groen, Grond & Infra (loonwerk)

Toelatingsvoorwaarden

  • Vanaf vmbo basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding (mbo-niveau 1)
Talent voor groei

Kosten

Het lesgeld voor een BOL-opleiding bedraagt dit schooljaar € 608 als je op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent en een voltijd opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs volgt. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen.
Let op: eigenlijk bedraagt het lesgeld dit jaar (2021-2022) € 1216 maar vanwege de Coronamaatregelen krijg je 50% korting.

Overige kosten: Tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en introductiekamp (1e leerjaar).
Reken eventueel ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.
Een volledige indicatie van de opleidingskosten 2022-2023 download je hier

Toekomst

Met je diploma kun je aan het werk bij loonwerkbedrijven die in stad of platteland zorgen voor het nodige grondverzet. Bijvoorbeeld als chauffeur of kraanmachinist. Dat kan ook bij waterschappen, in groenaanleg, bosbeheer of bij beheer van sport- en recreatieterreinen.

Met deze opleiding zijn je baankansen ruim voldoende. Je vindt hier meer over op de website www.kansopwerk.nl.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Van deze opleiding is op dit moment nog geen studiebijsluiter beschikbaar.

Specifiek voor Aeres MBO Barneveld