Ervaringen van studenten

Lees de ervaringen van onze studenten. Ontdek wat er mogelijk is en welke opleiding bij jou past.
 • Thijs, student Veehouderij bij Aeres MBO Barneveld: “Mijn plan is om later een eigen veehouderij te starten in het buitenland. Vooral in Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland liggen veel kansen voor jonge agrariërs met ambitie.”

  Ryanne Veninga, student melkveehouderij bij Aeres MBO Leeuwarden: “Ik combineer mijn opleiding met het werken in het biologische bedrijf van mijn ouders. We hebben net een nieuwe stal gekocht, we kijken of we met melkrobots kunnen gaan werken: genoeg mooie ontwikkelingen dus. Soms is het wel druk, maar school gaat daar flexibel mee om. In het kuilseizoen kan ik dan bijvoorbeeld meer bijspringen in het bedrijf.”

  Jarno Talman, student melkveehouderij bij Aeres MBO Leeuwarden: “Ik loop nu stage bij een boer en doe daar van alles: koeien omjagen, boxen krabben, kuilen… Wat ik op school leer kan ik tijdens mijn stage goed gebruiken.”

  Bekijk onze opleidingen

 • Rianne Roosingh (16), eerstejaars student mbo Toegepaste Biologie bij Aeres MBO Almere: “Ik houd erg van de natuur en van buiten zijn. De hele dag achter een bureau zitten is niets voor mij. De opleiding Toegepaste Biologie is breed. Ik denk nu dat ik graag boswachter of ecoloog wil worden, maar ik wil op school juist mogelijkheden ontdekken waar ik zelf nog niet aan had gedacht.”

  Bekijk onze opleidingen

 • Luca Ballast (18), tweedejaars student Plant & Business (niveau 4) bij Aeres MBO Emmeloord: “De akkerbouw is een prachtig vak. De vrijheid die je hebt, het zelf telen van gewassen: zeker in het voorjaar loop ik genietend op het land. Een eigen bedrijf hebben past ook goed bij mij. Dan kan ik gaan en staan waar ik wil en mijn eigen plan trekken.”

  Mandy Maerman (21) , eerstejaars student Plant & Business (niveau 4) bij Aeres MBO Emmeloord: “De opleiding Plant & Business is wat ik ervan had verwacht. Je krijgt algemene vakken als Nederlands en wiskunde, maar ook management en economie, plantvakken, techniek en praktijk. De opleiding is heel breed en afwisselend.”

  Bekijk onze opleidingen

 • Jelle van Westerlaak (25) , derdejaars student Vakbekwaam hovenier (BBL, niveau 3) bij Aeres MBO Nijkerk: “Toen ik begon met werken in de groensector, ontdekte ik al snel dat ik meer wilde leren over het vak. Ik wilde bovendien graag hogerop komen, dus besloot ik om een mbo-opleiding te gaan doen. Ik koos voor de mbo 3-opleiding Vakbekwaam hovenier. Eén dag in de week ga ik naar school, de rest van de tijd werk ik bij een hoveniersbedrijf. Ik ben hovenier en ploegleider.”

  Bekijk onze opleidingen

 • Lydia van Rheenen (17), student opleiding Vakbekwaam bloemist (mbo 3, BBL) bij Aeres MBO Velp: “De opleiding tot bloemist past heel goed bij mij. Het is fijn om creatief bezig te zijn en zelf boeketten samen te stellen. Werken in een winkel en klanten helpen doe ik ook graag.”

  Lydia: “Mijn opleiding combineert werken en leren. Ik werk vier dagen per week bij een bloemist en één dag in de week ga ik naar school. Die combinatie vind ik heel fijn, want je bent veel praktisch bezig. Ook tijdens de schooldag vind ik de praktijklessen het leukste. Zelf dingen maken, met je handen bezig zijn: dat doe ik graag.”

  Bekijk onze opleidingen

 • Sanja Zeilmaker, student dierenartsassistent paraveterinair bij Aeres MBO Leeuwarden: “Tijdens deze opleiding doe ik veel dingen die ik nooit heb gedaan. Tijdens mijn stage deed ik een onderzoek naar voer en we hebben ook een rassenencyclopedie gemaakt. Wat ik heel leuk vond was het maken van een promotievideo.”

  Sanja: “Iedereen loopt stage op een schapen- of geitenboerderij en bij een melkveebedrijf. Daarnaast is er een stage waarbij je zelf het type bedrijf mag uitkiezen.”

  Bekijk onze opleidingen

 • Alina Kahl, student Dierverzorging bij Aeres MBO Leeuwarden: “Ik ben heel blij met alle praktijkervaring die je tijdens de opleiding opdoet. Ik heb er zelfs voor gekozen om extra stages te lopen om zo verschillende soorten bedrijven te leren kennen.”

  Alina: “Voordat ik op deze school kwam, wist ik helemaal niets van vissen, reptielen en amfibieën. Dat is nu wel anders. De docent heeft enorm veel kennis en brengt dit op een leuke, enthousiasmerende manier over.”

  Bekijk onze opleidingen