Kwaliteit en tevredenheid

Beste AOC & Topopleidingen 2020

Aeres MBO is opnieuw uitgeroepen tot Beste AOC in de Keuzegids mbo 2020. We zijn erg blij met deze positieve waardering! 

Naast 'Beste AOC' krijgt Aeres MBO in de Keuzegids mbo 2020 voor 12 opleidingen het predicaat Topopleiding. Dit betekent dat zowel de tevredenheid van studenten over de opleiding als het studiesucces van de opleiding hoog scoren.

Studenten Aeres MBO zijn meest tevreden blijkt uit JOB monitor

Vergeleken met alle aoc's zijn studenten van Aeres MBO het meest tevreden over hun school en opleiding. Onze studenten geven hun opleiding een 7,5 (landelijk 7,1) en de school scoort een 7,2 (landelijk 6,7). Ten opzichte van twee jaar geleden zijn onze studenten beter te spreken over de (studie)loopbaanbegeleiding en is de algemene tevredenheid gestegen. Onveranderd hoog waarderen onze mbo’ers de sfeer en veiligheid op school. Op het onderdeel rechten en plichten scoren we wat lager dan in 2016. Dit alles blijkt uit de resultaten van de JOB-monitor die 31 mei bekend zijn gemaakt.
Iedere twee jaar organiseert de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) het grootste tevredenheidsonderzoek onder mbo-studenten in Nederland. De inmiddels 10e editie van de JOB-monitor verliep van 4 december t/m 16 maart. In deze periode gaven ruim 60% van onze mbo’ers aan wat zij goed vinden gaan op hun school en wat er beter kan. De JOB-monitor levert dus belangrijke informatie op, waar ook het ministerie van Onderwijs gebruik van maakt.

Score boven de Aeres-norm

De monitor bevat vragen over uiteenlopende onderwerpen, zoals toetsing en examinering, stage (BOL), werkplek (BBL), rechten en plichten, onderwijsfaciliteiten en lessen/programma. Op bijna al deze punten scoren we boven onze eigen Aeres-norm. De enige uitzondering hierop vormt het onderwerp rechten en plichten. Dit heeft vooral betrekking op de afhandeling van klachten. Ook landelijk scoort dit onderwerp het laagst.

Klachten

Wij vinden het heel belangrijk dat onze studenten maar hun ouders/verzorgers tevreden zijn over ons onderwijs. Onze school moet een veilige en vertrouwde plek zijn voor iedereen. Eventuele klachten nemen we dan ook serieus. We doen er alles aan om die zo snel en goed mogelijk op te lossen. Als u als ouder/verzorger klachten heeft, dan kunt u die het beste eerst bespreken met docent, mentor of teamleider. Meestal kunnen we dan direct een oplossing vinden. Wordt er geen oplossing gevonden, dan volgt de klachtenprocedure.