Aeres MBO Groene ruimte waterpas bij straatwerk

Ondersteuning en begeleiding

Wat is passend onderwijs?

Als je extra hulp nodig hebt op school, moet je die ook krijgen. Dat heet passend onderwijs. Het is daarom handig dat je weet hoe passend onderwijs in Nederland geregeld is en wat jij eraan hebt. In deze video krijg je meer uitleg over hoe je je kunt laten informeren.

Bij Aeres MBO staat jouw studie en loopbaan centraal. Soms hebben studenten extra hulp nodig in hun opleiding. Heb je een beperking zoals een handicap, chronische ziekte of gedragsprobleem of -stoornis waardoor leren moeilijk is, dan kun je extra hulp krijgen. Het is belangrijk dat je meteen vertelt als er beperkingen zijn die leren lastig maken. Laat ook weten welke hulp je op je vorige school kreeg, bijvoorbeeld door een verslag of een onderzoeksrapport. Zo kunnen we meteen de juiste hulp bieden die we in een ondersteuningsplan opschrijven.

Tijdens je opleiding kijken we naar je ondersteuningsplan: werkt het, helpt het genoeg, moeten we iets veranderen? Extra hulp geven we alleen als het nodig is. De hulp is erop gericht dat je steeds meer zelf kunt doen. Als het goed gaat, kunnen we samen beslissen om de hulp af te bouwen of te stoppen.

Ondersteuning en begeleiding

Hulp bij leren

Voor iedereen geldt: leren, dat doe je zelf. Wij helpen je binnen de grenzen van onze mogelijkheden om er alles aan te doen om jou zo goed mogelijk te helpen.

Vragen? 
Voor meer informatie kun je terecht bij de studentenondersteuning op jouw school.

 

 Links met meer informatie:

  • Op de website mbotoegankelijk.nl vind je alle informatie voor mbo-studenten met een ondersteuningsvraag op één plek.
  • Informatie vanuit de Rijksoverheid met uitleg over passend onderwijs voor leerlingen en ouders
  • Ouder- en jeugdsteunpunt passend onderwijs Friesland.