Gloednieuwe Nieuw Holland voor leerlingen Aeres Mbo

18 oktober 2017

Landbouwmechanisatiebedrijf Rotink uit Emmeloord stelt dit jaar een gloednieuwe Nieuw Holland trekker ter beschikking aan de leerlingen mbo Loonwerk en Techniek. Op deze manier komen studenten in aanraking met de nieuwste techniek en innovatie en kunnen ze goed toegerust starten in het werkveld.

Beschikking over veel machines 

Docent Loonwerk en Techniek Meindert-Jelle Hakvoort heeft met veel plezier de sleutel aangenomen van Rotink. “Als onderwijs moet je mee met je tijd en daarbij hoort innovatie en nieuwe techniek. Het is fantastisch dat ik een jaarrond beschikking heb over een moderne trekker. In samenwerking met loonbedrijven uit de omgeving heb ik beschikking over verschillende machines. Die combinatie zorgt ervoor dat de theorie door leerlingen direct in de praktijk kan worden toegepast. Denk aan onderhoud, werken met machines en GPS.”

Koppeling tussen theorie en praktijk

John Rotink is enthousiast over de samenwerking met Aeres mbo Emmeloord. “De trekker is uitgerust met een Vario transmissie, het is belangrijk dat leerlingen hiermee leren werken. Wij geloven in een sterke koppeling tussen theorie en de moderne praktijk. Met het beschikbaar stellen van materiaal dragen we hieraan graag bij.” De trekker is natuurlijk ook voor de andere mbo-opleidingen beschikbaar. Veehouderij en akkerbouw maakt al dankbaar gebruik van het materieel. Hierdoor worden studenten optimaal voorbereid op stage en werk.

 

aeres emmeloord nieuwe trekker